Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


19 september 2002
Kennismanifestatie Biologische Teelten in Horst - Meterik Op donderdag 19 september 2002, van 13.30 uur - 21.00 uur vindt de Kennismanifestatie Biologische Teelten plaats bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving aan de Dr. Droesenweg 5 in Horst-Meterik. De toegang is ¤ 25,- inclusief warme maaltijd, of ¤ 10,- zonder maaltijd.

Wat komt er kijken bij omschakeling van gangbaar naar biologisch telen, hoe beheers je bladluizen en schimmelziekten en hoe te bemesten met een maximum van 170 kg N /ha/jaar uit organische mest? Voor antwoorden op deze en andere vragen organiseert Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), samen met andere onderdelen van Wageningen UR, de Kennismanifestatie Biologische Teelten.

De Kennismanifestatie Biologische Teelten biedt een schat aan praktijkgerichte kennis en informatie voor biologische telers en telers die (willen) omschakelen naar biologisch. In de schijnwerpers staan bijvoorbeeld organische stof in de bodem, onkruidbestrijding, rendabiliteit van biologische bedrijven, nutriënten en afzet. Op het veld vinden demonstraties plaats van machines als de vingerwieder, de vingerborstelwieder, de rotorwieder, de aangedreven eg, en de torsiewieder. schoffelmachine.jpg (12863 bytes)

Er zijn diverse rondleidingen door kassen en over percelen waar momenteel proeven worden gedaan naar biologische teelt van kasasperge, zomerbloemen en asperge in de vollegrond. Er zijn ook rondleidingen langs biologische bedrijfssystemen van boomteelt en vollegrondsgroenteteelt.

De bedrijvenmarkt biedt gelegenheid kennis te maken met andere bedrijven in de biologische keten, zoals toeleveranciers en afnemers. Op de Kennismanifestatie Biologische Teelten is ruim gelegenheid contacten te leggen met collega-telers. Wie weet hebben collega's de oplossing voor een probleem waarmee u al tijden worstelt. Voor dit soort verhelderende gesprekken is een speciale plaza ingericht.

Voor deelname inclusief maaltijd is aanmelding noodzakelijk. Een aanmeldingsformulier kunt u opvragen via 0317-478352, of hier downloaden. Alle deelnemers ontvangen bij binnenkomst een uitgebreid informatiepakket.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman van Keulen, tel. 0317- 478352