Katholieke Universiteit Nijmegen

Uitreiking prof. dr. H.J. Lammersprijs

Nijmeegse onderwijsprijs voor dr. Van de Lisdonk

Donderdag 19 september ontvangt dr. E.H. van de Lisdonk, huisarts te Lent en docent aan het UMC St. Radboud, de tweejaarlijkse onderwijsprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het medisch onderwijs. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2500 Euro te besteden aan een onderwijsdoel.
De prijsuitreiking vindt plaats van 15.30 - 17.30- uur in het Auditorium van het UMC St. Radboud, Geert Grooteplein 15.

Van de Lisdonk is voorgedragen door vertegenwoordigers van studenten en docenten. Zijn onderwijs wordt gedragen door de opvatting dat toekomstige collega's met bezieling op hun rol in de professie moeten worden voorbereid. Hij vervult op inspirerende wijze diverse belangrijke functies als ontwikkelaar van nieuw onderwijs in de commissies die het geneeskundige curriculum ondersteunen, waaronder het voorzitterschap van de opleidingscommissie.

In 1989 is besloten tot instelling van deze prijs, vernoemd naar prof. dr. H.J. Lammers, eertijds hoogleraar anatomie en embryologie aan de Faculteit der Geneeskunde en Tandheelkunde. Deze eminente docent was vanaf de oprichting verbonden aan de faculteit en gedurende de vele jaren voorafgaand aan zijn emeritaat in 1986 was hij decaan van de faculteit. De prijs wordt nu voor de zesde maal uitgereikt 11-9-2002