Provincie Overijssel

Kaart kwetsbare bos- en natuurgebieden in Overijssel ter inzage

De overheid vindt het belangrijk kwetsbare bos- en natuurgebieden te bewaren. Via de Wet ammoniak en veehouderij heeft het Rijk de provincie de opdracht gegeven een kaart te maken waar deze in Overijssel liggen. Provinciale Staten hebben daarbij gekozen voor de verzuringsgevoelige bos- en natuurgebieden groter dan 10 hectare in de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur. In een zone van 250 meter rondom deze kwetsbare gebieden mogen zich geen nieuwe veehouderijen vestigen en mogen de bestaande veehouderijbedrijven niet meer ammoniak uitstoten dan een bepaald maximum.

Het besluit en de kaarten liggen vanaf 16 augustus tot en met 30 september 2002 ter inzage in de gemeentehuizen in Overijssel en de grensgemeenten met Friesland, Drenthe en Gelderland. Nadere vragen naar aanleiding van de kaart kunt u per mail voorleggen aan Jan te Luggenhorst (EJ.t.Luggenhorst@prv-overijssel.nl).

Reacties (bedenkingen) kunt u voor 3 oktober schriftelijk indienen bij de Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10070, 8000 GB Zwolle. Vermeld in de linkerbovenhoek van de envelop "bedenkingen WAV". U kunt op 25 september ook persoonlijk uw bedenkingen inbrengen door tijdig een afspraak te maken (038 4252407).

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 30-07-2002 Provincie Overijssel