Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 september 2002


Inbraak woning Noordwijk
Na een inbraak in een woning aan de Duinweg in Noordwijk werd de dader door de bewoner overlopen. Door openstaande deuren vluchtte de dader naar buiten en stapte in een klaarstaande auto. De inbraak werd gepleegd op 18 september, omstreeks 11.45 uur. Sieraden werden weggenomen. De dader vluchtte in de richting van Noordwijk. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in opslagloods Katwijk
Een opslagloods aan de Valkenburgseweg heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september in brand gestaan. De brand werd kort voor 02.00 uur ontdekt door de eigenaar van de loods die zag dat er kisten tegen de loods aan in brand stonden. Hierop sloeg het vuur over naar de loods. Ook raakte een gedeelte van zijn woning bij de loods in brand. Een bedrijfspand naast de loods liep brand- en rookschade op. Het sein brand meester is rond 02.37 uur gegeven. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Volgens de brandweer zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. In de loods stond onder andere een aantal auto's en meubels opgeslagen. Het nablussen duurde tot 07.00 uur. Bij de bestrijding van het vuur waren de brandweerkorpsen van Katwijk, Valkenburg en Noordwijk ingeroepen, in totaal 4 bluswagens, een autoladder en een grootschalig watertransport (pompunit). Oorzaak van de brand en schadebedrag zijn nog niet bekend.

Inbraak Noordwijkerhout
Woensdagavond 18 september is in een woning aan de Leidsevaart ingebroken. Men is waarschijnlijk binnengekomen via het balkon. Uit de woning is een videocamera meegenomen. Een buurtbewoonster ontdekte de inbraak.

Jongeman lichtgewond door kermisattractie Sassenheim
Een 19-jarige man uit Sassenheim is woensdagavond 18 september rond 22.45 uur lichtgewond geraakt in een kermisattractie. Het gaat hier om een attractie waarbij de kermisbezoeker aan weerszijden met elastieken vastzit en door middel van een trampoline onder hem diverse soorten sprongen kan uitvoeren. Aan een kant raakte door nog onbekende oorzaak een bout los waarmee de elastieken bevestigd waren. Hierdoor viel de man ongeveer van vijf meter hoog tegen een hek aan. Hierbij liep hij letsel aan knie en nek op. De attractie is direct na het ongeval stilgelegd. De keuringsdienst van Waren doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Inbraak Oegstgeest
In een woning aan de M. Harpertsz. Tromplaan is woensdagavond 18 september ingebroken. Men is binnengekomen via het balkon. Uit de woning zijn een portemonnaie, een bankpas en geld meegenomen. Tijdens de inbraak was er niemand thuis.

Alcoholcontrole Alphen a/d Rijn
Bij een alcoholcontrole aan de Burgemeester Bruinsslotsingel woensdagavond 18 september is een 40-jarige Alphense automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 600 ug/l uit. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Alcoholcontrole Leiderdorp
Bij een alcoholcontrole aan de Persant Snoepweg woensdagavond 18 september is een 35-jarige Leiderdorpse automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 240 ug/l uit. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod opgelegd.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september een alcoholcontrole gehouden op de Prins Bernhardlaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige Alphenaar wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 275 ug/l uit. De politie heeft een rijverbod van 1 uur opgelegd en een boete van 190 euro gegeven. Ook is een 33-jarige Alphenaar aangehouden met een ademalcoholgehalte van 330 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Alcoholcontrole Nieuwerkerk a/d IJssel
Bij een alcoholcontrole op de Hoofdweg is een 36-jarige man uit Brussel bekeurd voor rijden onder invloed. De ademanalyse wees 485 ug/l uit. De man kreeg een boete van 400 euro, een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Inbraak woning Leiden
De politie stelt een onderzoek in nav. een inbraak in een woning aan de Duyvendakstraat. Die inbraak werd in de ochtenduren van 18 september jl gepleegd. De achterdeur werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.
In een studentenwoning aan de Groenesteeg is eveneens ingebroken tussen 14 en 16 september jl. Het is nog niet bekend wat weggenomen is.

Aanrijding met letsel Leiden
Op het Levendaal vond op 18 september om 18.10 uur een ernstige aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser reed over het fietspad in de richting van de Hoge Rijndijk. Hij stak plotseling de weg over en werd daarbij aangereden door de bestuurder van de personenauto. De fietser, een 71-jarige Leidenaar, kwam ten val en liep hierop been- en hoofdletsel op. Hij werd met een ambulance afgevoerd naar het LUMC. De poitie maakt proces-verbaal op.

Chemicaliën in garagebox Leiden
De politie heeft in de nacht van woensdag 18 september een aantal vaten met chemische stoffen aangetroffen in een garagebox aan de Leededwarsstraat. De politie kreeg omstreeks 03.45 uur de melding dat een aantal personen zich verdacht ophielden bij de box. Een zoekactie in de omgeving naar de personen leverde niets op. Uit onderzoek is gebleken dat de chemische stoffen gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. Het onderzoek duurt nog voort.

Hengelen Alphen aan den Rijn
Ook in een woning in Alphen aan de Vlierboomstraat is men binnengekomen middels de hengelmethode. Hier werd een computerkast weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Politie neemt rijbewijs in Alphen aan den Rijn
De politie heeft woensdagavond 18 september op het Burgemeester Visserpark een 57-jarige Alphenaar aangehouden. Omstreeks 18:30 uur werd de man bij een routinecontrole door agenten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees een gehalte van 600 ìg/l uit. Voor het rijden onder invloed krijgt de man een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingenomen. De officier van justitie zal over teruggave van het rijbewijs beslissen.

Diefstal onder dwang Waddinxveen
Een 8-jarige jongetje uit Waddinxveen en zijn vriendje moesten in opdracht van drie grotere, voor hen onbekende, jongens, woensdagmiddag 18 september diefstallen plegen bij winkelcentrum Zuidplashof. Er werd met een pak slaag gedreigd, als ze het niet zouden doen. Na bij een supermarkt verschillende artikelen gestolen te hebben, kreeg een bedrijfsleider ze in de gaten. Toen de man de drie oudere jongens buiten aan wilde spreken, zetten ze het op een rennen. Politie Hollands Midden wil met dit bericht ouders waarschuwen voor dergelijke diefstallen onder dwang. Ouders kunnen kinderen adviseren dat, wanneer zij door grotere kinderen worden bedreigd, zij dit onmiddelijk komen vertellen of het aan een andere volwassene zeggen. De politie in Waddinxveen heeft van de drie betrokken jongens goede signalementen en zal daarmee proberen ze op te sporen.

Politie houdt vrouw aan Nieuwerkerk aan den IJssel
De politie van Nieuwerkerk heeft woensdagavond 18 september in haar woning een 32-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aangehouden. Een 15-jarig meisje uit de buurt heeft aangifte gedaan van mishandeling door de vrouw. Zij heeft zich na de mishandeling bij haar tandarts en haar huisarts moeten melden. Aanleiding voor de mishandeling was een eerdere mishandeling door dezelfde vrouw waarvan het meisje ook aangifte had gedaan. De vrouw is ingesloten. Voor haar was al hulpverlening ingeschakeld.

Dodelijk verkeersongeval Bodegraven
Donderdagmiddag 18 september is een 21-jarige automobilist uit Bodegraven overleden ten gevolge van een verkeersongeval op de Broekveldselaan. De man verloor, vermoedelijk met hoge snelheid, in een bocht de macht over het stuur en is tegen een boom gereden. Hij raakte hierbij bekneld. Brandweermedewerkers, ambulancepersoneel en medewerkers van de traumahelicopter hebben eerste hulp verleend, maar konden niet voorkomen dat de man ter plaatse is overleden. De afdeling verkeersondersteuning van de politie Hollands Midden verricht nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Broekveldselaan is tussen de Grutto en de Beneluxweg is van 17.00 tot 19.15 uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Hengelen Gouda
In Gouda is weer een hengelaar actief. Via de brievenbus komt men dan de woning binnen. De woning zit dan niet op het nachtslot. De inbraak vond plaats in een woning aan De Raam en is gepleegd op 18 september jl.