Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 19 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de Aquamarijnstraat een hennepkwekerij opgerold. In de woning troffen de agenten 88 hennepplanten en diverse apparatuur ten behoeve van de kwekerij aan. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De politie ontdekte de kwekerij bij toeval: de bewoner bleek namelijk een betalingsachterstand bij het energiebedrijf te hebben. De bewoner moet nog gehoord worden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Groningen: vader en zoon in de fout bij diefstal De politie heeft woensdagmiddag in een bouwmarkt aan de Groningerweg een 42-jarige man uit Tolbert samen met zijn 17-jarige zoon aangehouden voor winkeldiefstal en mishandeling. De vader was door winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij het stelen van een flesje geurvloeistof. Toen de man door een medewerker naar het kantoor werd meegenomen, kwam de zoon ten tonele en sloeg het personeelslid. Vervolgens werd ook hij aangehouden voor mishandeling. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser hardleers
Een 16-jarige jongen uit Groningen is woensdagavond op de Parkallee bekeurd, omdat hij op een opgevoerde bromfiets reed. De bromfietser bleek hardleers: het was al de derde keer dat de jongen met een opgevoerde brommer reed. Zijn voertuig werd in beslag genomen. De officier van justitie zal een beslissing nemen of hij de bromfiets wel of niet terugkrijgt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dief met speelgoedpistool aangehouden De politie heeft woensdagavond in de Koolstraat een 19-jarige jongen zonder vaste woonplaats aangehouden, nadat de man bij een supermarkt goederen had weggenomen. De dakloze jongen werd hierbij door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt. Om zijn vlucht mogelijk te maken, dreigde de verdachte met wat later bleek een speelgoedpistool. Na een uitgebreide zoektocht door winkelpersoneel en politie werd de jongen uiteindelijk aangehouden. De agenten troffen bij de man een speelgoedpistool aan. Het pistool werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilisten onder invloed
De politie heeft woensdagnacht bij verkeerscontroles twee automobilisten voor rijden onder invloed aangehouden. Een 52-jarige man uit Groningen liep op het Boterdiep tegen de lamp. Omdat de ademanalysetest bij de verdachte niet gelukte, werd van hem een bloedproef afgenomen. De politie vorderde het rijbewijs van de stadjer in. Op het Lopendediep werd een 30-jarige man uit Elim gecontroleerd. De Drent bleek 1,5 promille in zijn bloed te hebben. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau te voet verlaten.

Groningen: vrouw gewond na ongeval
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de Kijk int Jatbrug gewond geraakt, nadat zij door een personenauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Tynaarlo, werd aangereden. De automobilist reed bij het nemen van de bocht Noorderhaven Zuidzijde met de Kijk int Jatbrug de vrouw aan. Zij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Groningen: gewelddadige winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag in een rtv-zaak op de Westerhaven een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Daarnaast had de Fries een beveiligingsbeambte geslagen. De verdachte bleek een discman te hebben weggenomen. Hij is gehoord door de politie. Tegen de Fries wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: stadjer in woning beroofd
Een 36-jarige man uit Groningen is woensdagavond in zijn woning aan de Floresstraat overvallen. Een vriend van de stadjer had daarvoor twee mannen in de woning gelaten. Beide personen liepen direct naar de keuken en vroegen aan de bewoner om geld. Toen de stadjer aangaf geen geld in huis te hebben, werd hij met een houten voorwerp mishandeld. Ook werd de man met een scherp voorwerp diverse malen gestoken. Hij bleek diverse verwondingen over het hele lichaam te hebben. Vervolgens namen beide daders een mobiele telefoon en verdovende middelen weg. Beide verdachten wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Groningen: stadjer voor vernieling aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De verdachte was kort daarvoor uit een horecagelegenheid gezet en reageerde de man zich af op een aantal fietsen. Enkele fietsen bleken te zijn vernield. De verdachte werd aan het bureau gehoord omtrent de vernieling. Ook kreeg hij een bon voor openbare dronkenschap. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Winschoten: asielzoeker aangehouden
In een gebouw op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Udesweg in Winschoten heeft de politie woensdagavond een 43-jarige man uit Armenië aangehouden. De man begon onder invloed van drank en medicijnen te vechten met een medebewoner van het centrum. Bij de komst van de politie gedroeg de man zich bijzonder agressief. Hij kon enigszins worden gekalmeerd maar toen agenten de man aan zijn gezin wilden overdragen begon hij op zijn vrouw in te slaan. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen. De man is ter kalmering en ontnuchtering ingesloten.

Baflo: bromfietsster gewond
Bij een verkeersongeval op de Warffumerweg in Baflo is woensdagmorgen een 16-jarige bromfietsster uit de gemeente Eemsmond gewond geraakt toen ze op de kruising met de Gebroeders Gootjeseweg en de Heerestraat geen voorrang kreeg van een 36-jarige automobilist uit Baflo. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsster kwam te vallen. Ze liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Marum: man aangehouden
Aan de Beukenlaan heeft de politie woensdagavond een 26-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man raakte om nog onbekende reden betrokken bij een vechtpartij tussen een aantal jongeren. Tijdens de vechtpartij dreigde de man met een broekriem, trapte een spiegel van een auto af en sprong op de motorkap van een passerende auto. Bij de komst van de politie was de groep jongeren verdwenen maar de verdachte kon op aanwijzing van getuigen worden opgepakt. Hij is ingesloten voor onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt de toedracht en de aanleiding van de vechtpartij.

Stadskanaal: gewonde bij ongeval
Een 34-jarige vrouw uit Veendam is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg in Stadskanaal. De vrouw reed in de richting van Ter Apel en kreeg op de kruising met de Nautilusweg geen voorrang van een van die weg af komende auto bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Mussel. De Veendamse liep onder andere nekletsel op en is door de brandweer uit haar zwaar beschadigde auto gehaald. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw uit Mussel liep geen letsel op. Beide autos zijn door een berger afgevoerd. De A.G. Wildervanckweg is een uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)