Ingezonden persbericht

Persbericht

BackStream breidt uit met belangrijke aanstellingen ~ specialist in web content management trekt key industry players aan ~

19 september 2002 - BackStream, the digital delivery company, is haar personeelsbestand fors aan het uitbreiden met een reeks aanstellingen van ervaren mensen uit de ICT branche. Ondanks de economische teruggang in de ICT markt, heeft het web content management bedrijf haar klantenbestand de afgelopen maanden fors weten uit te breiden. De nieuwe werknemers doen nu hun intrede en binnenkort hoopt het bedrijf hier nog een aantal nieuwe medewerkers op het gebied van sales en software-ontwikkeling aan toe te kunnen voegen.

BackStream is een innovatief softwarebedrijf dat bedrijven helpt bij het beheren en publiceren van content via websites en andere media. BackStream s web content management software automatiseert het content management werk en stelt bedrijven daarmee in staat de kosten van het updaten te verlagen en controle over de huisstijl in de gehele organisatie te houden. Ondanks de huidige malaise in de industrie, groeit BackStream als kool. Meer dan 100 toonaangevende bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Nikon, Hyundai, de European Investment Bank en Wolters Kluwer België, gebruiken de web content management software van BackStream.

BackStream kiest alleen voor zeer getalenteerde en ervaren mensen. Zo heeft het columnist en auteur Alexander Loudon benoemd als communications manager. Loudon wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle communicatieactiviteiten van BackStream in Nederland en België. Loudon is auteur van 'Webs of Innovation; The Networked Economy Demands New Ways to Innovate' en schreef o.a. columns voor Planet Multimedia. Daarnaast is Diederik van Gool aangetreden als sales manager. Van Gool behoorde tot de topverkopers bij zijn vorige werkgevers.

"Bij een snelgroeiend bedrijf als BackStream horen dynamische en talentvolle mensen," zei Willem-Jan Schutte, oprichter en CEO van BackStream. "Met hun uitgebreide ervaring in de ICT-wereld zijn onze nieuwe talenten een ware aanwinst voor BackStream. Wij hopen in de komende maanden meer mensen van hun kaliber aan te kunnen trekken om de sterke groei van het bedrijf in goede banen te leiden en een verdere stimulans te geven."

(334 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over BackStream
BackStream is een innovatief software bedrijf dat bedrijven helpt bij het beheren en publiceren van content via websites en andere media. Meer dan 100 toonaangevende bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Nikon, Hyundai, de European Investment Bank en Wolters Kluwer België, gebruiken de web content management software van BackStream.

Met BackStream s gebruiksvriendelijke software beschikken bedrijven over een centraal systeem om content te beheren en in meerdere talen te publiceren via websites of andere media zoals mobiele telefoons, onafhankelijk van de vorm (tekst, beeld of spraak). BackStream s web content management software automatiseert het content management werk en stelt bedrijven daarmee in staat de kosten van het updaten te verlagen en controle over de huisstijl in de gehele organisatie te houden.

De software van BackStream is gebaseerd op technologieën zoals Java en standaarden zoals XML en is daardoor platformonafhankelijk en kan gemakkelijk geïntegreerd worden met de bestaande infrastructuur.

BackStream heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, daarnaast heeft het bedrijf een regiokantoor in Brussel. Sinds de oprichting van BackStream in 2000 is de omzet sterk gegroeid. Sinds 2001 heeft het bedrijf een positief resultaat. Ondanks het huidige economische klimaat neemt het bedrijf voortdurend nieuwe getalenteerde technische en commerciële medewerkers aan.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: yvonnev@lewispr.comwww.lewispr.com

Voor meer informatie over BackStream kunt u contact opnemen met Alexander Loudon bij BackStream: Tel: +31 (0) 20 386 83 65Fax: +31 (0) 20 386 89 48 Email: alexander.loudon@backstream.comwww.backstream.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com