Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GRAADMETER VOOR DE KWALITEIT VAN SOFTWAREPAKKETTEN

Het aantal functionaliteiten van het (leveranciersonafhankelijke) portal www.softwarepakketten.nl is verder uitgebreid als graadmeter voor de kwaliteit van softwarepakketten voor organisaties.

Uw mening over softwarepakketten telt!
Bij de selectie van een (nieuws) softwarepakket kan de ervaring van bestaande gebruikers van doorslaggevende invloed zijn. Vaak kunt u van leveranciers refenties krijgen van bestaande gebruikers. Maar hoe objectief is dat? Per slot van rekening is een leverancier niet gebaat bij een slechte referentie en bestaat dus de kans dat deze selectief te werk gaat bij het opgeven van bestaande gebruikers.

Wij vinden dat de mening van alle gebruikers een rol moet kunnen spelen bij de selectie van een nieuw softwarepakket. Bezoekers van Softwarepakketten.nl kunnen nu dan ook direct on-line hun mening geven over een of meer softwarepakketten. Daarbij kan ook direct een SCORE PER PAKKET worden opgegeven voor:
- documentatie van het pakket

- dagelijks gebruik

- aanschaf- en onderhoudskosten

- service door de leverancier (helpdesk)

- functionaliteit van het pakket.

Van elke reactie ontvangt de betreffende leverancier van het pakket ook een melding per email. Vervolgens kan de leverancier on-line reageren op de opgegeven mening.

Na verloop van tijd verwachten wij dat dit een belangrijke graadmeter zal vormen bij de selectie van softwarepakketten voor organisaties.

Onderzoeksrapporten op het gebied van softwarepakketten De (nieuwe) rubriek "Onderzoek" geeft inzicht in onderzoek van softwarepakketten voor organisaties. Dit kunnen onderzoeken zijn waar onze medewerkers bij betrokken zijn maar ook onderzoeken van derden. Zo zijn de volgende onderzoeken actueel:
- Salarisadministratie zelf voeren of uitbesteden?
- Vergelijking van 42 boekhoudpakketten

- Selectie van CRM pakket op basis van 250 kenmerken
Het resultaat van een aantal onderzoeken is GRATIS beschikbaar op onze website.

Onafhankelijke ondersteuning bij de selectie van een softwarepakket De rubriek "Diensten" biedt nu een overzicht van organisaties die zich bezighouden met ondersteuning bij de selectie van een softwarepakket. Dit kan betrekking hebben op pakketten binnen bepaalde branches, pakketten voor bepaalde doelgroepen of specifieke pakketsoorten.

Criterium voor adviseurs om in deze rubriek te worden vermeld is dat zij geen softwarepakketten verkopen of aanbieden via het ASP concept.

Onze content nu ook op websites van derden beschikbaar Via een speciale module kan een deel van de inhoud van Softwarepakketten.nl worden getoond op websites van derden. Het gaat dan om het weergeven van pakketten per pakketsoort en per branche. Derden kunnen zelf opgeven van welke pakketsoorten en branches de pakketten getoond gaan worden. Zo kunnen branche organisaties en belangenverenigingen hun leden direct informeren over beschikbare software voor zijn of haar branche.

Zowel binnen de Accountancybranche als binnen de Advocatuur wordt gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Voor softwareleveranciers is het natuurlijk een voordeel dat zij slechts eenmaal hun pakket hoeven aan te melden en up-to-date te houden op Softwarepakketten.nl en niet op alle individuele websites.

Gerard Bottemanne
Softwarepakketten.nl

EINDE BERICHT