Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06-5140 1952

Aanhouding na bedreiging
ALMERE Een 39-jarige Almeerder is woensdagochtend aangehouden, omdat hij met zijn voertuig bumper kleefde bij een dienstauto van de politie. Dit gebeurde op de Frans Halsweg. Op het moment dat de agenten hem aan de kant wilden zetten en de Almeerder een bon wilden geven, uitte de man een aantal beledigingen richting de agenten. Daarop werd de 39-jarige bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens dat vervoer bleef hij doorgaan met beledigen. Ook uitte hij een aantal bedreigingen richting de agenten. De verdachte is daarom in verzekering gesteld.

Aanrijding
ALMERE Op de Stadhuisbaan in Almere vond woensdagmiddag een aanrijding plaats. Een 29-jarige vrouw uit Almere reed op de Landdrostdreef, komend van de Hospitaalweg en wilde naar de Stadhuisbaan gaan. Volgens haar stond het verkeerslicht op groen, toen ze de busbaan naderde. Eenmaal op de busbaan, gelegen tussen de Hospitaalweg en Stadhuisbaan, naderde van rechts een bus. De vrouw wilde een aanrijding voorkomen en verhoogde haar snelheid. Daardoor botste ze tegen twee stilstaande autos, die langs de berm van de Stadhuisbaan stonden. De vrouw heeft voor controle een bezoekje gebracht aan het Flevoziekenhuis. De wagen van de 29-jarige Almeerse en die van een 59-jarige man uit Nijmegen werden afgesleept. De derde auto, eigendom van een 56-jarige man uit Heerenveen raakte licht beschadigd.

Geen vervoersbewijs
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Almere en Amsterdam aangehouden op het Stationsplein. Toen zij door werden gecontroleerd, bleek dat ze geen geldig vervoersbewijs bij zich hadden. Verder zouden de twee jongens niet in het bezit van een legitimatie en een vals adres op gegeven hebben. Daarop werden de twee jongens aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Steen op de weg
ALMERE Op de Hollandsedreef verloor een 23-jarige Utrechtse vrachtwagenchauffeur woensdagmiddag een steen. Een 39-jarige Almeerder die in zijn wagen achter de vrachtwagen reed, kon deze niet meer ontwijken en reed met zijn auto over de steen. Het gevolg was schade aan de auto en een oliespoor van ongeveer tweehonderd meter. De brandweer spoot het wegdek daarna schoon, waarbij de politie het verkeer regelde.

Easy Rider project
ALMERE De politie heeft in het kader van het Easy Rider project een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Kolkgriend. Er werden in totaal veertig brommers gecontroleerd, waarbij 44 mini-procesverbalen werden uitgereikt. Onder meer voor te hoge snelheid, het niet dragen van een helm, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van een geldig certificaat.

Aanhoudingen
LELYSTAD Op de Botter kon de politie woensdagmorgen een 13-jarige jongen uit Lelystad aanhouden, vanwege winkeldiefstal. Hij had uit een winkel een aantal goederen zonder te betalen meegenomen. De Lelystedeling wordt doorverwezen naar bureau Halt. Aan de Kempenaar kon de politie woensdagavond drie meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar aanhouden. Zij hadden uit een gebouw aan de Kempenaar een aantal kledingstukken ontvreemd. Een 26-jarige man uit Lelystad werd in de nacht van woensdag op donderdag op de Kustrif aangehouden, omdat hij na controle onverzekerd rondreed in zijn wagen. Bovendien bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In de auto troffen agenten bovendien een honkbalknuppel aan. Deze werd in beslaggenomen, waarna de Lelystedeling overgebracht naar het politiebureau.

Automobilist aangehouden
LELYSTAD Een 40-jarige man uit Lelystad bleek woensdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Zuiveringsweg niet te beschikken over de juiste papieren. Na controle bleek zijn wagen niet verzekerd te zijn en was de APK verlopen. Bovendien bleek hij nog een boete open te hebben staan. Daarom is de man aangehouden.

Met alcohol op achter stuur
LELYSTAD Een 48-jarige man uit Lelystad, die woensdagavond op de Voorstraat reed, bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Bij een controle blies hij 357 ug/l (0,8 promille). URK - Woensdagmorgen werd een 41-jarige Urker aangehouden in zijn woonplaats. Hij bleek daarvoor met zijn auto van Emmeloord naar Urk gereden te zijn. Een getuige zag dat de man vanaf de Wittesteijn slingerend wegreed en belde de politie. Die ging vervolgens naar het woonadres van de Urker, waarop hij werd aangehouden. De man uit Urk werd overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord. Hij blies bij een controle 815 ug/l (1,8 promille). Vervolgens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Paard op de A6
BANT Ter hoogte van Bant op de A6 is donderdagochtend een paard aangereden door een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gemert. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De A6 was door het ongeval een tijdje afgesloten. Het dier heeft de aanrijding niet overleefd. Rijkswaterstaat was ter plaatse om het paard te verwijderen, de politie is nog op zoek gegaan naar de eigenaar van het dier, maar dit leidde niet tot resultaat.