---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Task Force Fox 'drukt' kranten zelf (KL-voorlichting TFF)

Task Force Fox 'drukt' kranten zelf

19-09-2002

De Nederlandse militairen van de internationale troepenmacht Task Force Fox (TFF) hebben sinds enkele dagen de beschikking over een actuele Nederlandse krant. Deze wordt 's nachts via een satellietverbinding binnengehaald en vervolgens op A3-formaat uitgeprint.

Sinds Nederland op 26 juni het commando over de NAVO-troepenmacht in Macedonië overnam, hebben de militairen het vrijwel continu met "oud nieuws" moeten doen. Kranten waren vaak al vijf of zes dagen oud voor ze op Camp Fox arriveerden. Bovendien kwamen de dagbladen erg onregelmatig binnen, waardoor er vaak kranten van enkele dagen op hetzelfde moment aankwamen.
Dit is nu echter voorbij. Task Force Fox beschikt over een zogenoemde "Presspoint". Deze staat bij het communicatiecentrum van het hoofdkwartier dat dag en nacht wordt bemand. Vanaf één uur 's nachts worden de kranten daar via een satellietverbinding binnengehaald en vervolgens op A3-formaat uitgeprint.

Het apparaat, dat ondertussen ook al op veel internationale vliegvelden is te vinden, wordt niet alleen voor de Nederlandse militairen gebruikt. Ook voor onder meer de Deense, Duitse, Franse en Turkse militairen die op het internationale hoofdkwartier werken, wordt een aantal kranten uit die landen uitgedraaid. (Foto's KL-voorlichting Task Force Fox)

Foto: Task Force Fox 'drukt' kranten zelf (KL-voorlichting TFF)