Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple start levering van Power Mac G4 met twee 1,25-GHz processors

Bunnik, 18 september 2002 - Apple kondigt vandaag aan dat is gestart met de levering van de Power Mac G4 met twee PowerPC G4-processors van 1,25 GHz, de snelste Macintosh voor creatieve professionals tot nu toe. Het systeem met twee 1,25-GHz processors heeft een nieuwe, krachtige, op de Xserve gebaseerde architectuur die tot 2 GB DDR-geheugen (Double Data Rate) met een snelheid tot 333 MHz ondersteunt. Bovendien wordt dit model geleverd met de ATI Radeon 9000 Pro-videokaart, een primeur voor de branche, en hebben alle Power Mac G4-systemen een verbeterde behuizing met een verhoogde opslagcapaciteit van bijna een halve terabyte.

"De Power Mac G4 met twee processors met een snelheid van 1,25 GHz is de snelste Mac die we ooit hebben gemaakt", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "De combinatie van de Xserve-architectuur met Mac OS X versie 10.2 heeft een buitengewoon krachtig en stabiel platform opgeleverd dat met name aantrekkelijk is voor het professionele segment van de markt."

Alle modellen uit de nieuwe Power Mac G4-serie zijn voorzien van twee processors en Mac OS X versie 10.2, het nieuwe besturingssysteem van Apple met meer dan 150 geweldige nieuwe functies en programma's. Dankzij de geavanceerde, op UNIX gebaseerde architectuur en de mogelijkheden voor symmetrische multiprocessing van Mac OS X versie 10.2, heeft de Power Mac G4 een snelheid van meer dan 18 gigaflop (18 miljard drijvende-kommaberekeningen per seconde). Bij vergelijkende programmatests* bleek de Power Mac G4 met twee 1,25-GHz processors het bewerken van afbeeldingen tot 90 procent en het coderen van videomateriaal naar de MPEG-2-standaard tot 43 procent sneller uit te voeren dan een pc met een 2,53-GHz Pentium 4-processor. Bij het uitvoeren van wetenschappelijke analyses overtrof de Power Mac G4 de pc zelfs met 440 procent.

De Power Mac G4 met twee 1,25-GHz processors is nu verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore en www.apple.com/belgiumflstore) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 4.283 (inclusief BTW). De computer is uitgerust met de volgende voorzieningen:


* 2 MB DDR SRAM L3-cache per processor met een doorvoersnelheid tot 4,6 GBps;
* 512 MB DDR SDRAM-geheugen met een snelheid tot 333 MHz;
* een ATI Radeon 9000 Pro-videokaart met 64 MB DDR SDRAM in de AGP 4x-sleuf;
* een 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 120 GB;
* een SuperDrive (gecombineerde dvd-r/cd-rw-eenheid).

* De prestatietests zijn uitgevoerd op basis van veelgebruikte bewerkingen in Adobe Photoshop 7.0, MPEG-2-codering met behulp van iDVD 2, Sonic DVDit Professional Edition en de Ligos-encoder, en A/G BLAST en NCBI BLAST.
© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Power Mac, Apple Store, Xserve en SuperDrive zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Benelux: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com