Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 19-09-2002 11.15 uur Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto Koninklijke Marechaussee geramd
ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag ramde een nog onbekende vrouw met haar auto een surveillanceauto van de Koninklijke Marechaussee in Assen. De Marechaussees lieten de bestuurster voor een verkeerscontrole stoppen op de Kerkstraat in Assen. Toen zij de bestuurster aanspraken gaf deze plotseling gas. Ze ramde de auto van de Marechaussee en daarna nog twee geparkeerde fietsen en een lantaarnpaal en verdween met gezwinde spoed. De vrouw maakte een verwarde indruk. De aangereden auto werd licht beschadigd. Een zoekactie door politie en Marechaussee leverde in eerste instantie niets op. Later in de nacht werd de auto zonder bestuurster in Assen aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek naar de bestuurster gaat verder.

Bromfietser en duopassagier naar ziekenhuis
HOOGEVEEN - Een 16 jr. jongen uit Geesbrug en zijn even oude vriend uit Nieuweroord werden woensdagmiddag met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beiden zaten op een bromfiets die werd bestuurd door de jongen uit Geesbrug. Op de Industrieweg botste de bromfiets achter op een personenauto, bestuurd door een 38 jr. vrouw uit Hoogeveen, die moest stoppen voor een afslaande auto.

N-34 enige tijd afgesloten door ongeval met loslopende pony DALEN - Op de N-34 tussen Dalen en Coevorden botste woensdagavond een auto op een loslopende pony. Vervolgens raakten nog twee auto`s betrokken bij dit ongeval. De pony overleed ter plaatse. Drie personen raakten gewond. De weg was enige uren afgesloten en het verkeer werd omgeleid.
De pony, eigendom van een inwoner van Dalen, was ontsnapt uit een weiland en liep op de weg. Op het moment dat een aantal weggebruikers het dier proberen te vangen botst een auto uit de richting Coevorden frontaal op het dier. Hierna schiet de auto naar links, schampt een tegemoetkomend busje met daarachter een paardentrailer, botst vervolgens op een daarachter rijdende lesauto en komt in de rechterberm tot stilstand. De 32 jr. bestuurder uit Loppersum en zijn 21 jr. passagier uit Borger raken ernstig gewond. Ze zijn met hulp van de brandweer en een traumateam uit Stadskanaal uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto met de paardentrailer werd bestuurd door een 43 jr. man uit Coevorden. Hij bleef ongedeerd. In de lesauto zaten een 19 jr. jongen uit Coevorden en een 28 jr. rij-instructrice uit Emmer Compascuum. Deze laatste raakte lichtgewond en werd ook overgebracht naar het ziekenhuis.

190 euro boete na een drankje teveel
ASSEN - Een 44 jr. vrouw uit Groningen kreeg woensdagavond van de politie een transactievoorstel van 190 euro omdat ze onder invloed een auto bestuurde. Ze werd gecontroleerd op de Balkenweg. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.

Auto`s opengebroken
HOOGEVEEN - Op het Van Echtensplein in Hoogeven zijn woensdagavond een viertal auto`s opengebroken. Men had het voorzien op de geluidsapparatuur in de auto`s.

Inbraak vakantiewoning
EESERVEEN _ Woensdag tussen 08.00 en 18.30 uur is ingebroken in een permanent bewoonde vakantiewoning aan de Brammershoopstraat in Eeserveen. Men kwam binnen door een uitzetraam te forceren. Uit de woning werden o.a. een TV, satellietontvanger en een aantal radiografisch bestuurbare auto`s gestolen.