Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 10-09-2002
Verhuur bedrijfspand
Een ondernemer in De Scheper krijgt toestemming om zijn bedrijfspand te verhuren op voorwaarde dat het aan een Oirschots bedrijf wordt verhuurd.
Subsidieverzoek voor dakpannen
De eigenaren van gemeentelijke monumenten aan de Vier Uitersten ontvangen geen subsidie voor het vervangen van hun dakpannen. De subsidieaanvraag had ingediend moeten worden voordat men met de werkzaamheden was begonnen.
Uitbreiding management GGD
Het college adviseert de raad om niet akkoord te gaan met de uitbreiding van het management van de GGD Zuidoost-Brabant met 1,8 formatieplaats. De financiële grens van de deelnemende gemeenten in Zuidoost-Brabant is bereikt en het opvoeren van de extra formatie past niet binnen het gemeentelijk beleid. Volgens de GGD kan het besluit voor de personeelsuitbreiding alleen teruggedraaid worden als er gesnoeid wordt in een aantal GGD-taken, zoals publieksvoorlichting en jeugdgezondheidszorg. Het college vindt dat niet acceptabel.

Convenant Groene Woud
De provincie Noord-Brabant heeft in overleg met diverse partijen een uitvoeringsprogramma Groene Woud opgesteld. In dit programma staan ideeën en plannen voor het Groene Woud. Het college heeft afgelopen vrijdag hierover een intentieverklaring ondertekend. Dat betekent dat zij er alles aan zal doen om de genoemde projecten uit te voeren. De begrenzing van het Groene Woud staat overigens nog niet geheel vast. 10-09-2002 (nieuw)
3-9-2002