Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 19 september 2002

* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een café' aan de Katshoek. Om even na vier uur hoorde een omwonende hard gebonk en glasgerinkel. Toen hij uit het raam keek zag hij een man weglopen in de richting van het station Hofplein, waarna hij de politie alarmeerde. Politiemensen zagen een man op een fiets over het perron van het station rijden in de richting van de Pompenburg. Vervolgens fietste hij over de loopbrug waar hij twee geldladen liet vallen. Aan het eind van de brug liet de man zijn fiets vallen en vervolgde zijn vlucht rennend. Politiemensen holden hem achterna en in de Raampoortstraat kon hij in de kraag worden gevat. Bij zijn aanhouding vielen er euromunten uit zijn zakken. De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Bij het café' aan de Katshoek bleek dat het rolluik geforceerd was en een ruit verbroken. De gokkast was omgegooid en opengebroken. In de fouillering van de verdachte vond men 176 euromunten, vermoedelijk afkomstig uit de laden van de gokkast.


* GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL
BERGSCHENHOEK - Op de Bergweg vond woensdagavond een ernstig ongeval plaats, waarbij twee mensen ernstig gewond raakten. Om even na half tien sloeg een automobiliste rechtsaf, ze stopte en gaf een fietser voorrang. De bestuurder trok vervolgens een stukje op, toen er ook nog drie scooters kwamen aanrijden. De voorste scooter botste tegen de auto. De 17-jarige bestuurder uit Rotterdam sloeg over z'n stuur en over de motorkap van de auto en kwam op het wegdek terecht. De 21-jarige passagier, eveneens uit Rotterdam, kwam in een sloot terecht. De bestuurder is met twee gebroken benen, een gebroken pols en inwendig letsel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De bijrijder is met een gebroken bovenbeen naar het Sint Franciscusziekenhuis vervoerd.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
De politie van het district Oost heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld in een pand aan de Kortekade, omdat er een vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij was gevestigd. Op de zolderverdieping van de woning werd een plantage aangetroffen met ongeveer 400 planten en apparatuur. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner, een 47-jarige Rotterdammer, werd op de Kralingseweg aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Avonduitgave woensdag 18 september 2002

* TITAAN CHLORIDE ONTSNAPT
Omstreeks kwart over twaalf woensdagmiddag ontsnapte een kleine hoeveelheid titaan chloride via een scheur in een warmtewisselaar op het terrein van een chemisch bedrijf aan de Prof. Gerbrandyweg. Doordat de vloeistof in aanraking kwam met de buitenlucht (vocht en warmte) werd deze omgevormd tot zoutzuur. Een kleine wolk met deze giftige stof dreef vervolgens in de richting van de rijksweg A15 nabij Rozenburg. Metingen door de Dienst Centraal Milieu Rijnmond wezen echter al spoedig na het incident uit, dat de wolk geheel was opgelost in de atmosfeer en dat er geen gevaarlijke situatie aanwezig was die verdere maatregelen noodzakelijk maakten. Door het bedrijf werden diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om persoonlijke ongelukken te voorkomen. Er vielen geen gewonden. Uit voorzorg werd een afdeling op het terrein ontruimd en ook het personeel van een nabij gelegen kantoorpand en fabriek werden gewaarschuwd en uit voorzorg geëvacueerd. Om 12.55 uur werd het sein veilig gegeven.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van een melding over een waterlekkage, stelde de politie van het district De Noordhoek woensdagmiddag omstreeks half één in een woning aan de Bloklandstraat een onderzoek in. In de woning bleek een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aanwezig. Er stonden zo'n 250 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.