.3I


3i investeert 95 miljoen Euro in Management Buy Out PaperPak Group

18 september 2002 - 3i, een toonaangevende internationale venture capitalist, kondigt vandaag de 95 miljoen Euro Management Buy Out van de PaperPak Group aan. PaperPak Group is een internationale producent en leverancier van producten bestemd voor volwassenen en ouderen.

De organisatie is ontstaan in 1999, toen de activiteiten van Procter & Gamble uit Noord-Amerika en noord-Europa in incontinentie producten voor volwassenen fuseerde in PaperPak. De integratie van deze activiteiten verliep uiteindelijk succesvol door het aantreden van Michael Brown als Group CEO. Hierdoor werd de organisatie recentelijk winstgevend.
DePaperPak Group, met een omzet van omstreeks 250 miljoen Euro, opereert in 19 markten. Wereldwijd levert PaperPak aan de gezondheidsindustrie zorgproducten bestemd voor volwassenen- en ouderen. De focus ligt op de consistente ontwikkeling van innovatieve producten die de algehele welzijn, de zorg en de kwaliteit van het leven ondersteunen. In Nederland is PaperPak gevestigd in Breda en voornamelijk bekend door het product Attends.

3i heeft nauw samengewerkt met PaperPak om het groeipotentieel van deze markt te definiëren. De Europese markt wordt geschat op 1,6 miljard Euro. De Groep zal onder leiding blijven van de heer Michael Brown; CEO met als voorzitter de heer Alan Peterson. Het bestaande management team wordt verder gesteund door het 3i Partnership Programme.

De heer Chris Williams, Investment Director bij 3i: '3i's investering in PaperPak is een voorbeeld van onze toewijding aan de wereldwijde activiteiten in de gezondheidsindustrie. We onderkennen het groeipotentieel van PaperPak en hebben samengewerkt met Alan Peterson en het huidige management team om dit potentieel tot zijn recht te laten komen. Alan Peterson, Voorzitter van PaperPak: 'Dit is een uitstekende kans om een getalenteerd en ervaren management team te ondersteunen dat goedlopende activiteiten heeft ontwikkeld in zowel Noord-Amerika als Noord-Europa.'

Michael Brown, CEO van PaperPak, stelt: 'De steun van onze klanten, onze leveranciers en onze medewerkers zijn cruciaal geweest in het succes van onze organisatie. Een ander essentieel element is de financiële investering als het verschaffen van expertise door 3i, dat het voor ons mogelijk maakt om onze onderneming internationaal te doen groeien.'

---

Noot aan de redactie
Informatie over 3i
3i verschaft kapitaal, kennis en contacten voor de opzet en ontwikkeling van bedrijven over de hele wereld. 3i investeert in een breed scala van start-ups tot management buy-outs en management buy-ins, gericht op kansrijke ondernemingen met groeipotentieel en een sterk management. 3i investeert op drie continenten in bedrijven, via plaatselijke investeringsteams in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Tot nu toe heeft 3i meer dan 23,1 miljard Euro geïnvesteerd (inclusief mede-investeringsfondsen). In de twaalf maanden voorafgaand aan 31 maart 2002 werd gemiddeld 6,5 miljoen Euro per werkdag geïnvesteerd (inclusief mede-investeringsfondsen). Voor meer informatie kunt u de website van 3i bezoeken op http://www.3i.com of contact opnemen met: Julie Bakker, Burson-Marsteller, julie.bakker@nl.bm.com, 070 362 4861

PaperPak
Paper Pak produceert en verkoopt producten voor elk type van volwassenen incontinentie, voor zowel het thuisverbruik als in de zorg. Door een breed scala van producten, bekend onder het merk Attends, voorziet Paperpak in de wensen van incontinente volwassen. Wereldwijd telt PaperPak 900 medewerkers en is eigenaar van een Europese productiefaciliteit in Zweden en twee faciliteiten in Noord-Amerika.

19 sep 02 12:46