Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-09-2002
1e persbericht donderdag 19 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dief verkeersbord aangehouden
Een man van 34 uit Eindhoven is woensdagavond rond 20.50 uur aangehouden omdat hij een verkeersbord gestolen zou hebben. De man liep met twee anderen in de Molenstraat met het bord in zijn handen. Twee agenten zagen dat, en volgden het groepje naar een huis aan het Molenveld. Daar gingen de drie mannen naar binnen. Toen ze even later weer buiten kwamen, spraken de agenten hen aan over het verkeersbord. De mannen deden net of ze van niets wisten, maar de agenten zagen het bord in de gang van het huis staan. De man die met het bord naar binnen was gegaan, werd vervolgens opgepakt. Hij is met een proces-verbaal op zak weer naar huis gestuurd.

Eindhoven: Dief sier-ei opgepakt
Donderdagochtend rond 7.00 uur is een man van 22 uit Eindhoven aangehouden omdat hij een sier-ei zou hebben gestolen uit een voortuin aan de Alard du Hamelstraat. De overburen zagen dat de man het ongeveer 15-centimeter grote ei in zijn zak stak, en hielden hem aan. De politie heeft de verdachte meegenomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Aanhanger gestolen
Vanaf de Jan van Eyckgracht is in de nacht van woensdag op donderdag een aanhanger gestolen. De witte aanhanger is van het merk Humbaer. In de aanhanger lagen zes stoelkussens. De aanhanger was met een disselslot afgesloten.

Helmond: Vrouw beroofd van handtas
Een vrouw van 77 uit Helmond is woensdagavond rond 23.00 uur beroofd van haar handtas. Toen de vrouw met haar rollator na een avondje kienen naar huis liep, werd ze op de Hezelostraat van achteren beetgepakt. Vervolgens werd de tas uit haar handen getrokken door een voor haar onbekende jongen, die wegrende in de richting van het Stephanusplein. De vrouw is door twee agenten naar huis gebracht. In haar woning werd ze plotseling onwel, waarna ze met een ambulance naar het Elkerliek Ziekenhuis is gebracht. Het is onbekend hoe het met de vrouw is.

Helmond: Aanrijding onder invloed
Op de Limburghof is woensdag om 20.10 uur een 51-jarige Helmonder aangehouden. De man had met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Er was lichte schade, maar de Helmonder had wel dronken. Hij blies 0,75 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak
Tussen dinsdagavond en donderdagmorgen is ingebroken in een opslagcontainer van een hondenvereniging aan de Kanaaldijk Noord. De deur is opengebroken en uit de container verdwenen twee bosmaaiers en een grasmaaier. De waarde zou rond de 3.000,= liggen.

Helmond: Fietster gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee fietsters, donderdag om 8.15 uur op de Europaweg, is een 59-jarige Helmondse vrouw gewond geraakt. De vrouw reed met haar fiets over de Europaweg en gaf geen voorrang aan een 13-jarig meisje dat van rechts kwam gefietst. De 59-jarige vrouw is met letsel aan haar arm in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Rotterdam / Lieshout: Man met gestolen auto aangehouden Woensdag is van de Politie Rotterdam Rijnmond een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats overgenomen. Hij was in Rotterdam aangehouden omdat hij in een BMW reed die op 13 september bij een inbraak in Lieshout was gestolen. De man is voor onderzoek in Eindhoven de cel ingegaan. Bij de inbraak werden nog een BMW en een Porsche gestolen.

Geldrop: Betrapt bij alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op het Bogardeind is één proces-verbaal opgemaakt. De aangehouden automobilist, een man van 38 uit Nuenen, blies 0,85 promille. Hij kreeg ook een rijverbod van drie uur. In totaal werden er tussen woensdagavond 22.30 uur en donderdagochtend
1.00 uur 148 automobilisten gecontroleerd.


Bakel: Kleding weg bij inbraak
Donderdag rond 2.00 uur is ingebroken in een kledingzaak aan de Dorpsstraat. Met een auto werd een etalageruit vernield en uit de zaak werden 16 truien meegenomen.