Gemeente Breukelen


TOEZICHTHOUDERS IN STATIONSGEBIED BREUKELEN ACTIEF

Toezichthouders
Vanaf 17 september surveilleren toezichthouders paarsgewijs op wisselende momenten in het stationsgebied van Breukelen. Via de verspreiding van een foldertje leggen zij de reizigers uit wat ze doen. Ook roepen ze mensen op om zaken die niet in de haak zijn, bij hen te melden. De surveillanten dragen een uniform van de stichting Stadswacht uit Utrecht. De toezichthouders kunnen zelf optreden en staan in direct contact met de politie zodat assistentie snel ter plaatse is.

Het is de gemeente er vooral om te doen een einde te maken aan de diefstal van fietsen in het stationsgebied. Maar naar verwachting zal de aanwezigheid van toezicht ook preventief werken en andere vormen van overlast doen verminderen. Bovendien wordt het voor de reiziger ook makkelijker om in actie te komen als men iets verdachts ziet. Door direct een surveillant aan te schieten of op een later moment te melden wat men heeft gezien.

Zo kunnen gemeente en inwoners er samen voor zorgen dat het veiliger wordt in Breukelen.

WACHTEN VOOR HET SPOOR VERLEDEN TIJD

Na een weekend vol bouwactiviteiten en de nodige technische hoogstandjes geniet Breukelen van een onbelemmerde onderdoorgang voor (brom)fietsen en autoverkeer in het stationsgebied. De spoorovergang in de Stationsweg is buiten gebruik omdat er geen treinen meer langs komen. De treinen passeren op een niveau dat enkele meters hoger ligt dan de Stationsweg. Voor langzaam verkeer vormt een spoorwegonderdoorgang naast het oude station de verbinding met de N 401. zicht vanuit de bus Snelverkeer maakt gebruik van een noordelijk gelegen onderdoorgang.

Een memorabel moment omdat om met burgemeester Dales te spreken de overgang in de Stationsweg was irritatiepunt nr. 1 op de lijst.

Verkeer kon vanaf zondagmiddag gebruik maken van de nieuwe weg en spoorviaducten. De officiële ingebruikname vond een dag later plaats. Op symbolische wijze.

De weg en spoorconstructie zijn in opdracht van Rail Infrabeheer en Rijkswaterstaat gebouwd door Ballast Nedam en diverse aannemers. Het beheer en onderhoud van de weg komen in handen van de gemeente.

Maandagmiddag gaven RWS en RIB de spoorwegonderdoorgang symbolisch in gebruik aan de Breukelse bevolking. Een korte rit in een Engelse dubbeldekker door het stationsgebied gaf de genodigden een beeld van de situatie. Daarna vond in het gemeentehuis een korte ceremonie plaats. Richard Rijper, projectmanager, vroeg de gemeente namens Rail Infrabeheer om een naam te verzinnen voor het spoorviaduct. Rijkswaterstaat presenteerde ter gelegenheid een publicatie, genaamd "De mens zoekt zijn weg". De mens zoekt zijn weg

De heer Pereij, plv. HID, overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Dales. Ook de heer Manten, auteur, de heer Wasser van Elk en RIB en vervolgens alle aanwezigen kregen het mooi vormgegeven boekje uitgereikt. In zijn dankwoord kondigde burgemeester Dales een prijsvraag aan. Inwoners van Breukelen krijgen de uitnodiging om met suggesties te komen om het spoorviaduct een naam te geven en ook de eronder lopende weg. Binnenkort kunt u hierover meer lezen op de gemeentelijke informatiepagina in de VAR en op de website.

PARKEREN/VERKEERSOMLEIDING IN VERBAND MET MARKT EN KERMIS

Van 27 september tot en met 5 oktober is de jaarlijkse kermis weer aanwezig. Omdat op vrijdag ook de weekmarkt gehouden wordt, is er op vrijdag 27 september en vrijdag 4 oktober weinig parkeerruimte. Het gemeentehuis, de Brouwerij en de Dannestraat zijn bereikbaar vanaf de Straatweg via de Marktstraat. Het verkeer wordt afgevoerd via de Dannestraat-Herenstraat/Brugstraat.

U wordt verzocht hiermee rekening te houden.

WETHOUDERS BREUKELEN DEMISSIONAIR



doorzetten van het Centrumplanproject, te weten


* Het Centrumplan in zijn oorspronkelijke opzet gaat door maar wordt
* Uitgangspunt is de door de raad beschikbaar gestelde financiële ruimte zodat de plannen aangepast moeten worden
* Een tussenvorm waarbij per onderdeel gekeken wordt wat realisering