SAP sluit met Topforce overeenkomst op het gebied van bedrijfsportals

Intensieve samenwerking en business development

's Hertogenbosch, 19 september 2002 - SAP Nederland heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse portal-specialist Topforce. Beide bedrijven zullen in het kader van deze overeenkomst intensief gaan samenwerken op het gebied van portals. SAP brengt de portalsoftware in, terwijl Topforce op basis van visie en langdurige ervaring de concrete invulling van de portal verzorgt. Topforce is een onafhankelijk bedrijf met enkele jaren ervaring op het gebied van portals en kennismanagementoplossingen. Het bedrijf heeft ook een belangrijke rol vervuld bij het tot stand komen van de onlangs gesloten wereldwijde portal-overeenkomst tussen Shell en SAP.

Een bedrijfsportal biedt een medewerker transparante, efficiënte en gepersonaliseerde toegang tot interne en externe bedrijfsinformatie en -applicaties. Zo kan een gebruiker in een oogopslag knelpunten in bedrijfsprocessen signaleren, van daaruit het probleem traceren en oplossingen zoeken. Daarvoor hoeft hij slechts eenmaal in te loggen en is het niet nodig om door de verschillende menustructuren te navigeren.

Kamiel Beijer, Partner Manager van SAP Nederland: "SAP is onder de indruk van de visie van Topforce op portals ten behoeve van medewerkers. Samen met Topforce verwachten we de portalmarkt verder uit te bouwen. Dankzij de expertise die Topforce heeft en de brede ervaring bij grote Nederlandse bedrijven, verwachten we dat het bedrijf ook onze Service Partners zal kunnen bijstaan op portalgebied."

Rob van Loon, directeur van Topforce: "De samenwerking met SAP betekent dat we ons gaan richten op business development, het verhogen van de portalbewustwording bij de klanten van SAP en het leveren van het bewijs van de toegevoegde waarde. We hebben vanaf de start van Topforce gewerkt met SAP-producten en SAP past qua cultuur goed bij ons."

Topforce beschouwt een portal als een platform waarmee de flexibiliteit, efficiency en effectiviteit van een organisatie verhoogd kunnen worden. De organisatie legt zich toe op het ontdekken, definiëren en bewijzen van de toegevoegde waarde van een portal voor een organisatie en haar medewerkers. Het bedrijf ontwikkelt portals voor een breed scala aan bedrijven in uiteenlopende branches.

Over Topforce
Topforce is in 1999 opgericht en is zowel een innovatief business management consultancybedrijf als een softwareontwikkelaar. De organisatie biedt zakelijke oplossingen die zijn gebaseerd op de bewezen kennis en ervaring van de Topforce-consultants, in combinatie met strategische partners zoals Infosys en Madison Gurkha.

Ingezonden persbericht