Politie Amsterdam-Amstelland

Kopstaart botsing
19-9-2002. Gisteravond rond half twaalf vond er een kettingbotsing plaats op de rijksweg A9. Daarbij waren vijf personenauto´s betrokken. Twee inzittenden van de voorste auto´s zijn met verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Zij mochten na behandeling naar huis. Nieuwe motor in de prak
19-9-2002. Rond middernacht is een 33-jarige motorrijder onderuit gegaan op de Amsteldijk. Het slachtoffer is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De motorrijder testte de net aangeschafte motor van zijn collega, maar verloor daarbij de macht over het stuur. Vermoedelijk reed de man met te hoge snelheid heen en weer over de dijk. Hij kwam in de berm terecht en kwam via een elektriciteitskast tegen een betonnen paaltje tot stilstand. De man bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.


---

Motorrijder onderuit
19-9-2002. Gisterenmiddag raakte een 33-jarige Amsterdammer gewond op de A10 toen hij met zijn motor onderuit ging. De bestuurder raakte in de bocht van een afrit door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij kwam ten val, gleed enige tientallen meters door en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.


---

Nepagent gearresteerd
19-9-2002. Vannacht heeft de politie een 42-jarige Amsterdammer aangehouden die kort daarvoor in de Nieuwe Foelistraat twee Duitse toeristen had beroofd. Daarbij deed de man zich voor als politieagent. Surveillerende agenten waren getuige van het voorval en arresteerden hun collega.


---

Alcomobilist ramt auto
19-9-2002. Vannacht is een 36-jarige Amsterdammer gearresteerd die met zijn auto een geparkeerde auto had geramd op het Beukenplein. De man wilde doorrijden, maar was hiertoe niet meer in staat. Gealarmeerde agenten rekenden de man in en roken een sterke alcohollucht. Op straat en in het politiebureau bleek de man niet eens in staat om te blazen. De man moest uiteindelijk een bloedproef ondergaan.

Brand in hennepplantage
19-9-2002. De brandweer moest er gisteren aan te pas komen om een brand te blussen in een woning aan het Zoutkeetsplein. De ruimte waar de brand woedde werd verwoest. De brandweer kon gelukkig erger voorkomen. De brand bleek veroorzaakt door kortsluiting in het elektrische gedeelte van een hennepplantage-installatie. De plantage werd ontmanteld en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Inbraakpreventie ...?
18-9-2002. Agenten werden gisteren gewaarschuwd door omwonenden van een woning in de Spaarndammerbuurt. Zij melden dat de bewoner al enige dagen in dezelfde houding in een stoel zat. De dienders stelden een onderzoek in en vreesden het ergste. De deur werd geopend en het slachtoffer werd benaderd. Groot was de verbazing van de hulpverleners toen zij ontdekten dat er een zelfgemaakte pop in de stoel zat. De bewoner dacht hiermee zijn woning afdoende tegen inbrekers beschermd te hebben.


Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.
Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.