PERSBERICHT
19/09/2002


Nationaal SlimoFast onderzoek wijst uit:

Nederland na zomer 6,5 miljoen kilo aangekomen

De zomervakantie zit er weer op. En de gevolgen zijn 'gewichtig' te noemen. Niet alleen de barometerstand, maar ook de weegschaal liep op. Nederland kwam maar liefst 6,5 miljoen kilo aan! Dat betekent dat Nederlanders tussen 20 en 49 jaar die deze zomer zijn aangekomen gemiddeld 3 tot 4 kilo zwaarder werden. Vakantiegangers blijken daarbij meer gewicht in de schaal te leggen dan thuisblijvers. Over de oorzaken van deze gewichtstoename zal niemand zich verbazen. Er is met volle teugen genoten van lekker eten, drinken (alcohol) en snacks. Het einde van de zomervakantie is tevens het startsein om de strijd met de kilo's aan te gaan. Want ruim 80% wil de zomerkilo's ook weer kwijt. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het Nationale SlimoFast nazomer onderzoek. Om inzicht te krijgen in 'Het gewicht van Nederland' werden eind augustus ruim 1.000 personen tussen 20 en 49 jaar hierover ondervraagd . Aanleiding voor dit onderzoek is het feit dat SlimoFast deze maand precies een jaar op de Nederlandse markt is.

Gewichtige cijfers
Behalve de gevolgen van de zomervakantie brengt het SlimoFast onderzoek ook gewichtige zaken van algemene aard aan het licht. Op dit moment heeft bijna de helft van de Nederlanders tussen 20 en 49 jaar te kampen met overgewicht . De meeste mensen - vrouwen én mannen! - vinden zichzelf (een beetje) te zwaar. Maar liefst 80% zou dan ook wel af willen vallen. Wat daarbij het zwaarst weegt is conditieverbetering, er beter uit zien en - last but not least - zich beter voelen. Ruim een op de drie Nederlanders heeft het afgelopen jaar ook daadwerkelijk pogingen om af te vallen ondernomen. En als het gewicht in de strijd wordt geworpen, ligt de lat hoog. Terwijl 10% verlies van het huidige gewicht reëel is, wil eenderde liefst meer dan 10 kilo kwijt! Vooral door meer te bewegen, gezonder en minder te eten. Een groeiend aantal mensen (15%) gebruikt maaltijdvervangers. In een jaar tijd is SlimoFast uitgegroeid tot het populairste merk. Want meer dan de helft van de gebruikers van maaltijdvervangers koopt SlimoFast. Belangrijkste reden daarvoor is het gemak, want calorieën tellen en ingewikkelde maaltijden klaar maken zijn er bij SlimoFast niet bij. Maar SlimoFast blijkt ook favoriet vanwege de lekkere smaak en het feit dat naast twee SlimoFast maaltijdvervangende producten één gewone maaltijd per dag is toegestaan.

Feiten en cijfers op een rijtje
48% van Nederland heeft overgewichtproblemen
80% van Nederland denkt dat hij/zij te zwaar is 87% van de vrouwen denkt dat ze te zwaar is
70% van de mannen denkt dat hij te zwaar is
36% van Nederland heeft het afgelopen jaar een poging ondernomen om af te vallen
35% daarvan wilde meer dan 10 kilo kwijt
15% gebruikte maaltijdvervangers
50% daarvan kocht SlimoFast

Succes SlimoFast
Precies een jaar geleden werd Slimo Fast geïntroduceerd in Nederland. En met succes! Na 4 maanden was de naamsbekendheid al 75%. En binnen het segment
maaltijdvervangers mag SlimoFast zich inmiddels marktleider noemen. Dit succes is met name te danken aan het SlimoFast-plan. Belangrijk hierbij is het principe om elke drie uur iets te eten. Dat houdt het energieniveau op peil. Hongerklappen, appelflauwtes en andere zwakke momenten worden daarmee zoveel mogelijk voorkomen. Twee maaltijden per dag worden vervangen door een SlimoFast drinkmaaltijd, soep of twee maaltijdrepen. Deze bevatten alle belangrijke voedingsstoffen van een complete maaltijd, maar slechts 210 tot 250 kcal. Verder staan er één lekkere, normale maaltijd en drie verantwoorde tussendoortjes op het menu. Natuurlijk zijn ook voldoende drinken en bewegen belangrijk. Met SlimoFast staat niemand alleen in de strijd tegen de kilo's. Voor persoonlijk advies door diëtisten is er de SlimoFast informatielijn 0800-slimfast (0800-75463278) en op www.slimfast.nl zijn gezonde tussendoortjes, talloze tips, bewegingsadviezen en lekkere recepten te vinden. Bovendien is afgelopen zomer de SlimoFast club van start gegaan. Leden ontvangen een wekelijkse nieuwsbrief boordevol informatie en tips voor een gezonde leefstijl. Daarmee helpt SlimoFast iedereen elke dag om af te vallen én op gewicht te blijven.

SlimoFast
Internetsite: www.slimfast.nl