Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 19 september 2002

Invoeren gegevens op www.horeca.org is gestart!
Gratis adverteren voor hotels op internet

WOERDEN - 19 september 2002 - Alle hotels die lid zijn van Koninklijk Horeca Nederland hebben de mogelijkheid om gratis te adverteren op internet. Via de websites van Toerisme Recreatie Nederland (TRN), zoals www.holland.com, www.lekkerweg.nl, www.vvv.nl en de bekende VVV-gidsen kunnen Nederlandse en buitenlandse gasten dan lezen en zien wat een hotel te bieden heeft.

Om de TRN-websites van gegevens over accommodatie, kamers en andere faciliteiten te voorzien, kunnen deze gegevens vanaf vandaag worden ingevuld via de website van Koninklijk Horeca Nederland, www.horeca.org.

De jaarlijkse papieren enquête die TRN naar alle hoteliers stuurde met het verzoek om gegevens in te vullen voor de websites en de VVV-gidsen komt hierdoor te vervallen.

Altijd up-to-date informatie voor gasten

De invulmethode via het internet biedt hoteliers diverse voordelen. Alle gegevens van het hotel worden in één keer ingevoerd. Het invullen van de gegevens voor een eenvoudig bedrijf duurt vijf minuten. Daarna krijgt de hotelier ieder jaar een e-mail waarin hij wordt verzocht te checken of alle informatie nog actueel is. En verandert er in de tussentijd iets in het bedrijf, bijvoorbeeld door een verbouwing, dan kan de hotelier direct zijn gegevens actualiseren. Gasten hebben daardoor altijd up-to-date informatie over het hotel, hun kamer en alle diensten en faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Consumenten kunnen deze informatie ook gebruiken bij het plannen van een feest of partij. Het vermelden van de basisinformatie van het horecabedrijf is gratis. Voor uitgebreider adverteren op de TRN - websites is er tegen betaling keuze uit diverse pakketten.

Gerichter informeren

TRN en Koninklijk Horeca Nederland zullen de hotelgegevens in de toekomst gebruiken om logiesverstrekkers beter te informeren over ontwikkelingen. Als een hotel aangeeft bijvoorbeeld een speeltuintje bij het hotel te hebben en de wettelijke voorschriften voor speeltoestellen veranderen, dan krijgt het bedrijf sneller en gerichter informatie over de gevolgen voor zijn bedrijfsvoering. Commercieel gebruik van de via internet verstrekte gegevens is uitgesloten. Op dit moment is de invulmethode via internet alleen beschikbaar voor hotels. Andere horecasectoren, zoals restaurants en discotheken, kunnen voor 1 januari 2003 hun gegevens invoeren.

Geen internet

Voor hotelbedrijven die nog niet op het internet zijn aangesloten, is een papieren exemplaar van de invulmethode beschikbaar. Zij kunnen die aanvragen bij Koninklijk Horeca Nederland, telefoon 0348 - 489 569.

Ledeninformatie:

Invullen vragenlijst holland.com

Noot voor de redactie -