Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 19/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Verkeerscontroles

TILBURG Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur werd er een verkeerscontrole gehouden op de Vlashoflaan in Tilburg Daarbij werden 13 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en 1 voor een vervallen APK.
De politie controleert deze tijd met name op de z.g.n. helmgras feiten. Deze feiten; het niet dragen van een helm, gordels, rood licht, alcohol in het verkeer en snelheid, zijn namelijk de aanleiding voor de meeste verkeersongevallen.

Hennepkwekerij ontmanteld

TILBURG Aan de Ruysdaelstraat in Tilburg werd woensdagmiddag, om 16.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder van een woning. Daarbij werden door de politie 120 planten en alle bijbehorende randapparatuur in beslaggenomen. De bewoners, een vrouw van 28 jaar oud en haar vriend (leeftijd onbekend) werden aangehouden en verhoord.

Agent beledigd

TILBURG Tijdens het bekeuren van een bromfietser werd een motoragent dusdanig door de 16 jarige verdachte beledigd dat hij werd aangehouden. De Tilburger die voor een te hoog vermogen en om het feit dat hij geen verzekerings-bewijs en bromfietscertificaat bij zich had bekeurd werd maakte de agent tijdens de controle voor van alles uit. Dit leidde uiteindelijk tot nog een porces-verbaal.

Duitser beroofd onder bedreiging van pistool

TILBURG Een 28 jarige inwoner van Waldthurn (Duitsland) werd woensdagavond kort voor 22.00 uur beroofd van zijn portemonnee toen hij over de Professor Dondersstraat liep. De man werd plotseling aangesproken door een Engelssprekende man die uit een tuin tevoorschijn sprong. De dader richtte een pistool op de Duitser en eiste geld. Toen hij de portemonnee van het slachtoffer kreeg eiste hij ook de pincode. Dit werd door de Duitser niet gegeven, mede omdat hij door de angst de code vergeten was. Uiteindelijk vertrok de dader. Toen het slachtoffer hem echter vertwijfelt nariep my creditcard, my passport?, haalde de dader het rijbewijs en paspoort van de man uit de portemonnee en wierp hem deze toe.

Bromfietscontrole

TILBURG Tijdens een bromfietscontrole op de Vierwindenlaan werden woensdag in de late middag en vroege avond 12 bromfietsen gecontroleerd. Dit resulteerde in 20 bekeuringen voor onder anderen te veel vermogen, niet dragen van een helm en het niet bij zich hebben van de vereiste papieren. Drie bromfietsen werden in beslaggenomen voor nader technisch onderzoek. Eén bromfiets wordt onderzocht omdat er mogelijk met het framenummer is geknoeid.

Aanhouding gezochte

HILVARENBEEK Omdat hij reed in een auto zonder verzekering en APK werd een 57 jarige inwoner van Poppel (Belgie) woensdagavond om 23.20 uur op de Oude Trambaan in Hilvarenbeek gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man ook nog twee boetes open had staan. Hij betaalde aan het bureau zijn oude boetes en kreeg meteen een nieuw proces-verbaal. De auto werd in beslaggenomen en zal, gezien de slechte technische staat, vermoedelijk gesloopt worden.

Man bijt politiehond

TILBURG In een poging aan zijn aanhouding te ontkomen heeft een 39 jarige Tilburger woensdagavond om 23.40 uur een politiehond gebeten. Zelf raakte hij daarbij echter dusdanig gewond dat hij het bewustzijn verloor.

De politie was rond deze tijd geroepen naar de Abdij van Bernestraat voor een echtelijke twist tussen de verdachte en zijn ex-vrouw met haar nieuwe vriend. Toen de verdachte in het bijzijn van de politie het tweetal aanviel en de nieuwe vriend ernstig mishandelde greep de politie in. Gezien de blinde woede van de verdachte konden de agenten het tweetal echter niet ontzetten. Daarom werd gedreigd een politiehond in te zetten. Hierop liet de verdachte los. Toen hem echter werd medegedeeld dat hij was aangehouden zette hij het op een lopen. Direct werd de politiehond ingezet. Deze beet de man in de arm en werkte hem naar de grond. Om aan zijn aanhouding te ontkomen begon de verdachte vervolgens de hond terug te bijten. De politiemannen moest hem hier vervolgens van weerhouden ondanks dat de hond bleef vasthouden. De man werd alsnog aangehouden, maar hij verloor korte tijd later het bewustzijn. Daarom werd hij voor behandeling eerst naar het ziekenhuis overgebracht, waarna hij in een cel werd ingesloten.

Agent beledigd

HILVARENBEEK Nadat hij een 22 jarige inwoner van Diessen wilde bekeuren omdat hij met zijn auto door het plantsoen aan de Elsakkerstraat reed, werd een agent door de verdachte beledigd. Na het aanzeggen van het proces-verbaal werd de verdachte agressief en maakte de agent meerder malen voor verrekte gek en bezigde ook andere beledigende woorden. Dit leidde voor de man, naast een voor het rijden door een plantsoen, tot een tweede proces-verbaal; voor belediging.

Achtervolging inbrekers

HILVARENBEEK Ondanks een snelle achtervolging konden agenten afgelopen nacht niet voorkomen dat twee (vermoedelijke) inbrekers er van door gingen. Wel werd hun gestolen auto en de buit achterhaald. Rond 02.30 uur reden de agenten in Hilvarenbeek achter een Opel Kadett. Daar wilde zij de bestuurder een stopteken geven, maar die ging er plankgas vandoor. Na een korte achtervolging sprongen twee mannen op het Kosmonautenplein uit de auto en gingen er te voet vandoor. Ondanks pogingen hen te voet nog te achterhalen wisten de verdachten te ontkomen. Terug bij de auto bleek deze gestolen te zijn. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen en een kluis aan. Deze bleek bij een inbraak in een bakkerij aan de Apollostraat te zijn ontvreemd.