Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN POLITIE DISTRICT BREDA

Datum: 19/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Politie arresteert bolletjes koerier tijdens bromfietscontrole

BREDA: De politie heeft gistermiddag in het centrum van Breda een 25 jarige Bredanaar aangehouden, die in zijn kleding 22 kleine bolletjes met vermoedelijk cocaïne vervoerde. De politie heeft de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

Vanuit het Vastproject had de politie de laatste tijd al meerdere signalen opgepikt, dat een man op een scooter in het Valkenberg zou proberen drugs aan de man te brengen. Aan de hand van de persoonsbeschrijving had de politie wel een idee om wie het zou gaan, maar concrete aanwijzingen ontbraken tot nu toe. Gisteren kwam voor de politie de bevestiging toen ze bij de verdachte tijdens een bromfietscontrole de bolletjes aantroffen. De goederen zijn in beslag genomen evenals de bromfiets. De verdachte is in verzekering gesteld.
---

Scooterjeugd heeft moeite met regels

BREDA: Ook gisteren voerde de politie wederom controle uit op het weggedrag en de overlast van scooterjeugd. Van de 20 gecontroleerde bestuurders bleken er slechts twee helemaal in orde te zijn. Bij vrijwel iedere controle zien de motoragenten van het Scooterproject dat de resultaten hetzelfde zijn en blijkt meestal 80 tot 90% van de karretjes niet in orde te zijn. In totaal vielen er gisteren 20 bekeuringen in de categorieën

Te hoog vermogen 9 stuks
Rijden zonder helm 6
Certificaat en/of verzekering 5
Rijden door rood licht 2
Gladde band 2
Verlichting niet in orde 1
Rem niet in orde 1
Geen oranje/of geel vlak 1

De politie blijft de controles onverminderd voortzetten.
---

Boze klant slaat kassa van toonbank

BREDA: Een nog onbekende man heeft zich gistermiddag wel erg boos gemaakt over een losgeraakt stiksel op de in zijn ogen nog vrij nieuwe schoenen. De man kwam gistermiddag met opgestoken zeilen de schoenwinkel binnen en eiste nieuwe schoenen of geld terug.

Dat vond de winkelier wel erg overdreven en bood hem klantvriendelijk een gratis reparatie aan van het los geraakte stikselrandje. Daar dacht de klant heel anders over en de emotie steeg tot ongekende hoogte. Plots sloegen kennelijk de stoppen door en maaide de man in een beweging het platte beeldscherm van de kassa en geldlade van de toonbank. Alsof het niet genoeg was kreeg de kassa ook nog een trap na. Al briesend verliet hij de zaak en bleef het personeel van de schoenzaak totaal verrast achter. De gealarmeerde politie heeft de man met zijn kapotteschoen tot nu toe nog niet opgespoord. De schade aan de kassa bedraagt rond 4000 Euro.

---

Automobilist haalt nat pak
Man rijdt in sloot en belandt in ziekenhuis

ZEVENBERGEN: Afgelopen nacht heeft een verkeersongeval plaats op Rijksweg A-17 ter hoogte van Zevenbergen. Aldaar was een 54 jarige bestuurder uit Zevenbergen met zijn auto van de weg geraakt en met zijn auto in een sloot gereden. De bestuurder raakte licht gewond, maar kon op eigen kracht uit de auto komen. Met een nat pak werd de man afgevoerd naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed was werd van hem een bloedproef afgenomen.
De auto werd geheel vernield en moest worden getakeld. Over de aard van de eventuele verwondingen is verder niets bekend.