Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 19 september 2002

---

Elst, doorrijden na aanrijding
Een onbekende automobilist heeft gisteravond een 21-jarige bromfietser uit Elst aangereden. De botsing vond plaats op de kruising 2e Molenbergstraat / Prins Alexanderstraat in Elst alwaar de automobilist geen voorrang verleende. De bromfietser kwam ten val, maar raakte niet gewond. Zijn bromfiets raakte fors beschadigd. De automobilist is onbekend gebleven omdat deze direct na het ongeval is doorgereden. Bij deze roept politie Gelderland-Midden getuigen op zich telefonisch te melden op nummer: 0900-8844.

Westervoort, verkeersongeval met letsel
Een 13-jarige fietser uit Westervoort is gisteravond in haar woonplaats gewond geraakt na een frontale botsing met een bromfietser, die bestuurd werd door een 20-jarige Nijmegenaar. Het meisje reed met haar fiets over het fietspad tegen de rijrichting in. Ter hoogte van de kruising tussen de Hamersestraat en de Brouwerslaan wilde zij oversteken. Op dat moment naderde de bromfietser, voor wie de fietser plotseling opdook in de bocht van het fietspad. Hij kon, vermoedelijk door zijn hoge snelheid, geen aanrijding met haar voorkomen en reed de fietser frontaal aan. Het meisje viel tegen de naast het fietspad staande boom aan. Zij raakte gewond en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. De bromfiets had geen schade en zal door de politie aan een technisch onderzoek worden onderworpen.

Duiven, rijden zonder rijbewijs
Agenten zagen een bestuurder van een auto er vandoor gaan toen zij hem wilden controleren op 18 september rond vijf uur 's middags in Duiven. De man verliet de auto ter hoogte van de Parallelweg en rende vervolgens weg. Door de agenten, die de man herkend hadden, werd vervolgens een afsleep geregeld voor de achtergelaten auto. Na enig onderzoek verscheen de bestuurder alsnog op de plaats waar hij de auto had achtergelaten. Daar aangekomen moest de man de voorrijkosten van 90 euro contant afrekenen met de sleper en kreeg hij vervolgens nog een proces-verbaal terzake het rijden zonder rijbewijs.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl