Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Dit is een persbericht van de Raad voor Verkeer en Waterstaat

Start adviestraject Logistiek Goederenvervoer Beleid

De Raad voor Verkeer en Waterstaat werkt aan een advies voor een nieuw integraal goederenvervoer beleid. Het vernieuwende van het advies zal liggen in het feit dat het goederenvervoerbeleid, naar het oordeel van de Raad, primair gericht dient te zijn op de grote verladers en ontvangers, die in hoge mate de logistiek van de goederenstromen bepalen en in tweede instantie op de individuele transportsectoren. Met andere woorden het Nederlandse goederenvervoerbeleid dient zich te ontwikkelen van een beleid gericht op de diverse vervoersmodaliteiten naar een integraal logistiek ketenbeleid.
De doelstelling van dit nieuwe beleid is het maximaliseren van de toegevoegde waarde van het goederenvervoer voor de Nederlandse economie, rekening houdend met eisen van duurzaamheid en veiligheid. Dit alles niet alleen binnen de Nederlandse grenzen, maar ook uitdrukkelijk binnen een bredere Europese en mondiale context.

De Raad heeft uit haar midden een Commissie gevormd voor het uitwerken van dit advies. De Commissie bestaat uit vijf leden, te weten G. Prins, R.H.P.W. Kottman, K.J. Noordzij, F.E. Schaake en N. Wijnolst (voorzitter). De Commissie heeft een opdracht verstrekt aan IG&H Management Consultants voor een internationale verkennende studie die als basis zal dienen voor de beleidsadvisering door de Raad. De Raad streeft er naar om in juni 2003 het Advies aan de Minister van Verkeer en Waterstaat aan te bieden.

Den Haag, 19 september 2002