EXTRA Nieuwsbericht

donderdag, 19 september 2002, 15.15 uur.

Politie houdt twee verdachten aan in zaak Van Buuren

Alkmaar, 19 september, de Politie Noord-Holland Noord heeft vanmorgen twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Marion en Romy van Buuren. Eén van de verdachten is de broer van Okan O., die eerder als getuige de vindplaats van Marion en Romy heeft aangewezen. Op basis van nader onderzoek is deze getuige bij zijn terugkeer uit Turkije aangehouden als verdachte. De identiteit van de tweede verdachte wordt vooralsnog niet bekendgemaakt.

Gelijktijdig met de aanhouding voert de politie een aantal huiszoekingen uit op verschillende locaties in Alkmaar en worden meerdere getuigen verhoord.

Sinds de vondst van Marion en Romy op 1 augustus j.l. heeft een rechercheteam van de Politie Noord-Holland Noord uitgebreid onderzoek gedaan op basis van de nieuwe feiten. Naast hernieuwd dossieronderzoek zijn ook verschillende getuigen opnieuw verhoord en is er een uitgebreid terreinonderzoek geweest op de vindplaats van Marion en Romy. De aanhouding vandaag van de twee verdachten is een rechtstreeks gevolg van dit uitgebreide onderzoek.