Gemeente Weert

17-09-2002

Penning van verdiensten voor Stichting Fakkelestafette

Burgemeester C. Majoor reikt op donderdag 19 september a.s. de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert uit aan de Stichting Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert.
Dat gebeurt bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de fakkelestafette. Een belangrijk onderdeel van de viering van dat jubileum is de muzikale show op de Nieuwe Markt als omlijsting van het officiële vertrek van de atleten die in Brussel de bevrijdingsvlam gaan ophalen. De uitreiking van de Penning van Verdiensten vindt plaats rond 20.25 uur.

De doelstellingen van de Stichting Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert zijn:

* Herdenken van de slachtoffers van de 1e en 2e Wereldoorlog;
* Het bevorderen van de integratie van herdenken en bespreekbaar maken en aandacht schenken aan de hedendaagse problemen op het gebied van vrede en verdraagzaamheid;

* Extra aandacht schenken aan de basisschoolkinderen door het ontplooien van jeugdactiviteiten;

* Het vieren van de bevrijding.

De activiteiten van de Stichting zijn in Weert en in de Belgische plaatsen waar de Stichting activiteiten ontplooit een begrip. Daarbij wordt Weert op een bijzondere manier gepromoot, zowel in de stad zelf als in de vele steden en dorpen in België waar herdenkingen en vieringen worden georganiseerd in het kader van de Fakkelestafette. Om de activiteiten, voortvloeiend uit haar doelstellingen, te realiseren is het bestuur van de Stichting Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert, bijgestaan door een leger van vrijwilligers, gedurende het hele jaar druk bezig.

Burgemeester en wethouders kunnen als blijk van grote waardering en erkentelijkheid een Penning van Verdiensten toekennen aan een persoon of groep van personen die zich op een bijzonder of algemeen terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt en/of bijzondere algemene gewaardeerde prestaties hebben geleverd.