Ingezonden persbericht

Ide Wolzak: worsteling om weer te leven als kind overlijdt

Etappe 3 KRO De Wandeling op Marskramerpad

HILVERSUM, 20020916 -- "Ik probeer betekenis te geven aan de dood van Wouter. Op zich is zijn dood zinloos, maar betekenis geef je door ermee bezig te zijn..." Ide Wolzak is actief in de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK) en probeert op die manier invulling te geven aan de leegte na de dood van zijn jongste zoon, acht jaar geleden. Wat gebeurt er met een vader na het plotselinge overlijden van een kind en hoe leer je er weer mee te leven?

Tijdens de derde etappe van KRO De Wandeling gaat Lucette Verboven in gesprek Ide Wolzak over de woede en frustratie na de dood van Wouter en het langzaam herontdekken van het plezier in het leven. "Er speelt in het begin maar één vraag: hoe overleef ik dit? Uiteindelijk merk je dat je weer gaat lachen, ook al schrik je er in eerste instantie van." Ide heeft met zijn vrouw vrij snel contact gezocht met lotgenoten in de VOOK. "Daar hebben we vrienden gekregen en ik merkte dat ik door mijn verhaal te vertellen anderen op weg kon helpen." Ide Wolzak heeft ook het talent van het dichten en de hobby van het fotografen ontdekt. "Daarin blijft Wouter altijd aanwezig, maar je moet deze ingrijpende gebeurtenis zo integreren in je leven, dat je ermee verder kunt."

KRO De Wandeling volgt over 195 kilometer het Marskramerpad van Amersfoort naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen met een opmerkelijk perspectief in het leven.

KRO De Wandeling, vrijdag 20 september 16.30 uur (HH. op zondag 22 september 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Avontuurlijk en spiritueel wandelprogramma.



Ingezonden persbericht