ALBERT HEIJN BV

Albert Heijn Purmerend maakt grootste tompouce ter wereld

Purmerend - Het team van de Albert Heijn-winkel aan de burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend maakt op vrijdag 20 september a.s. een tompouce van 1,3 kilometer lang. Met deze actie doet deze winkel een recordpoging voor het grootste gebakje ter wereld.


1,3 kilometer tompouce
De recordpoging vindt plaats ter gelegenheid van de heropening van de Kooimanbrug in Purmerend, welke vanwege herstelwerkzaamheden een jaar afgesloten is geweest.
Vrijdagochtend aanstaande van 8.00 tot 10.00 uur wordt het straatbeeld in Purmerend bepaald door een aaneenschakeling van ruim 300 marktkramen, waarop de tompouce van 1,3 kilometer wordt gemaakt. De tompouce loopt van de Albert Heijn-winkel aan de burgemeester D. Kooimanweg naar de Kooimanbrug in Purmerend. Wanneer de recordpoging slaagt wordt de tompouce als grootste gebakje ter wereld in het Guiness Book of Records genoteerd.

4000 liter banketbakkersroom
Supermarktmanager Wies Hendriks coördineert de actie. Er werken 20 Albert Heijn-medewerkers, 15 banketbakkers en 365 scholieren mee aan het maken en de verkoop van de reusachtige tompouce, aldus de supermarktmanager. Voor het maken van deze echte Nederlandse lekkernij zijn grote hoeveelheden ingrediënten nodig. 5500 korstplakken van 47 cm, 4000 liter banketbakkersroom en 490 liter glazuur vormen de basis van de tompouce. Van de lekkernij kunnen uiteindelijk zo'n 2000 mensen genieten, aldus Wies. De eerste 217 meter gebak wordt tijdens de opening van de brug aangeboden aan bewoners en medewerkers van het bejaardentehuis, het ziekenhuis, de politie en brandweer in Purmerend. De overige delen worden per halve meter voor 5 euro verkocht. De opbrengst wordt geschonken aan het Alzheimer Café in Purmerend.


---EINDE BERICHT---

17 sep 02 16:15