Gemeente Coevorden

17 september 2002

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl



GROTE DEMONSTRATIE VAN DE HULPDIENSTEN

Op 20 september a.s. zal wethouder mevr. T. Klip- Martin om 8.30 uur het startsein geven voor een grote demonstratie in het kader van het schooladoptieplan in de gemeente Coevorden. De Drostenstraat 6 in Sleen is toneel voor een aantal demonstraties van de verschillende hulpdiensten. Ongeveer 600 leerlingen maken tijdens deze demonstratie kennis met alle hulpdiensten.

Er zal van alles te zien zijn. Zo is de politie aanwezig met diensthonden en kunnen de leerlingen kennismaken met de Technische Recherche. Ook is het bureau Technische Verkeersondersteuning aanwezig. Verder kunnen de kinderen zien hoe de meldkamer werkt en zal de ME aanwezig zijn. Ook zullen de Brandweer en Ambulancedienst demonstraties geven.

Deze demonstratie is een gezamenlijk initiatief van de verschillende hulpdiensten en wordt eens in de twee jaar gehouden.

Schooladoptieplan
In de gemeente Coevorden is 8 jaar geleden, op initiatief van de politie, gestart met een schooladoptieplan. Momenteel nemen 14 agenten deel aan dit plan en worden alle 28 scholen 8 keer per jaar bezocht verdeeld over de groepen 7 en 8. Er zijn momenteel 14 lesbrieven ontwikkeld met onderwerpen die actuele zaken behandelen over het onderwerp veiligheid. Naast de voorlichting op de scholen is een groot winstpunt van het schooladoptieplan dat het drempelverlagend werkt omdat de politie en de schooljeugd elkaar kennen.



Gemeente Coevorden