Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Rosmalen, 19 september 2002

De Wilt vertegenwoordigt morgen Europa in IAAF Wereldbeker

Polsstokhoogspringster Monique de Wilt is woensdagmiddag gearriveerd in de Spaanse hoofdstad Madrid. De Nederlands recordhoudster is door de Europese atletiekbond opgeroepen voor het continentale team dat uitkomt in de Wereldbekerwedstrijden van de IAAF, vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Deze wedstrijden bestaan uit een competitie tussen de VS, Rusland, Duitsland, Europa, de Amerika's, Azië, Oceanië, Afrika en het gastland Spanje. Topspringsters als Svetlana Feofanova (RUS), de Europees kampioene, en recordhoudster; Annika Becker, de Duitse recordhoudster, en de Australische Tatiana Gregorieva, winnares van het Olympisch zilver in Sydney, staan ook op de deelnemerslijst. De Bossche atlete, die begin augustus met haar zesde klassering op het EK in München de NOC*NSF A-status terugkreeg, is overigens niet de eerste atleet van Prins Hendrik die aan de Wereldbekerwedstrijden deelneemt. De Wilt's oud-trainer Harry Schulting nam er al eerder aan deel. In Montréal (1979) werd hij tweede met de 4 x 400 meter estafette van het Europese team; twee jaar later finishte hij als derde op de 400 meter horden, in Rome. Momenteel wordt IAAF World Cup om de 4 jaar georganiseerd.
* Aan de Nederlandse Kampioenschappen Estafette, zaterdag 20 september in Amstelveen zal een Prins Hendrik-ploeg aan de start staan. Op de 4 x 100 meter estafette komt het mannenkwartet in actie: Ralf Kieboom, Marco Vervoort, Robbert-Jan Jansen en Ludo van Vliet.
* De Eindhovense Prins Hendrik-atlete Vivian Ruijters start zondag in de Van Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Ruijters is leidster van het NUON-wegcircuit, waar deze 10 Engelse mijlen ook toe behoren. De marathonkampioene heeft met de Damloop en de Zevenheuvelenloop nog te gaan een goede kans op winst in het klassement. Stan Rijken en Mark van Maaren zullen eveneens in de hoofdstad aan de start staan van de 16.09 kilometer.
* Aan de EuropaCup voor clubteams, zaterdag 21 september in het Deense Kopenhagen zal Prins Hendrik-lid Esther Schrijvers als gastatlete starten voor Rotterdam Atletiek. Het juniorenteam uit de havenstad werd vorig jaar Nederlands kampioen, en Schrijvers zal daarvoor de 800 meter lopen. De Valkenswaardse werd in juli 18e op de 3000 meter van de Wereldkampioenschappen voor Junioren in Jamaica. EINDE BERICHT