Socialistische Partij

Ali Lazrak zeer blij met Parlementair Onderzoek Integratiebeleid

20-09-2002 o SP-Kamerlid Ali Lazrak is zeer blij met de brede steun die de motie van zijn partij voor een Parlementair Onderzoek Integratiebeleid mocht ontvangen. Na decennia pappen en nathouden grijpt de Kamer eindelijk de kans om de integratie van immigranten serieus te nemen.

De SP heeft in het verleden vaker gepleit voor een Parlementair Onderzoek naar het gevoerde integratiebeleid. Er bleek echter tot vandaag te weinig behoefte in de Kamer om het regeringsbeleid van de afgelopen jaren eens goed onder de loep te nemen. Je kunt echter alleen een goed beleid ontwikkelen als daar een goede analyse aan ten grondslag ligt, aldus Lazrak. We hebben te lang ad hoc-beleid gevoerd, gebaseerd op de waan van de dag en de stemming in het land op het moment.

Het is volgens de woordvoerder integratiebeleid hoog tijd om eens goed achterom te kijken en lessen te trekken uit de fouten die wij als maatschappij hebben gemaakt. Die lessen zijn nodig om tot een succesvol integratiebeleid te komen.

Hier mag iedere Nederlander, ongeacht zijn of haar afkomst of plaats op het politieke spectrum, blij mee zijn, aldus Lazrak.

zie ook Dossier Integratie