Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Gewond na aanrijding

LEUSDEN Bij een ongeluk op de Arnhemseweg raakte donderdagmiddag rond 17.30 uur een 37-jarige inwoner van Woudenberg gewond.

De man reed in een oude brandweerauto. De man kwam met de auto in de berm en botste tegen een boom, waarna de wagen omsloeg. De Woudenberger raakte door het ongeluk bekneld, de brandweer moest hem uit de wagen helpen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar kon de man zich niets van het ongeluk herinneren. Hij is ter observatie opgenomen.

De weg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De wagen is weggesleept en de weg kon weer worden vrijgegeven nadat de brandweer de rijbanen had schoongespoten.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie hield donderdag een grote verkeerscontrole in het voetgangersgebied in de binnenstad. In de voorgaande weken was het publiek gewaarschuwd zich aan de regels te houden, nu werd bekeurd. s Middags werden tussen 16.00 en 17.30 uur 45 bekeuringen geschreven, vooral voor fietsers/bromfietsers. Tussen 19.00 en 21.00 uur werden nog eens 56 bekeuringen geschreven voor onder meer fietsen in het voetgangersgebied, het negeren van de geslotenverklaring van de Westsingel en het niet dragen van de helm.

Tussen 07.45 - 09.00 uur en 13.30 16.00 uur controleerde de politie op de scholierenroute Everard Meijsterweg Bosweg Daam Fockemalaan Laan 1914. Er werden tien bekeuringen uitgedeeld; negen voor het niet dragen van de helm en een voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Ongeluk met te veel alcohol op

AMERSFOORT Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn vloog donderdagmorgen tegen 06.00 uur met zijn auto uit de bocht van de Hogeweg. De man bleek te veel gedronken te hebben.

Toen de politie bij het ongeluk kwam roken de agenten een sterke alcohollucht. Op het bureau blies hij 2,3 promille, waar 0,5 de maximaal wettelijk toegestane limiet is. De man bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Hij krijgt processen-verbaal voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het in gevaar brengen van het verkeer.