Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 20-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 09.17 uur

Op de N299 in Kerkrade werd vrijdagavond met de laserpatrol op snelheid gecontroleerd. Hierbij werden 37 personen bekeurd die excessief de snelheid van 80 cq 100 km/h per overtraden. Van een van de bekeurden werd zelfs het rijbewijs ingevorderd, aangezien hij met een snelheid van 173 km/h over deze weg voortjaagde. Hij verklaarde bezig te zijn met een proefrit.
Een andere bestuurder bleek zelfs niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Door het team werd in de nacht van donderdag op vrijdag, een alcoholcontrole gehouden op de Kaalheidersteenweg te Kerkrade. 105 bestuurders werden aan een blaastest onderworpen. Het was zeer positief te noemen, dat geen van hen onder invloed van alcoholhoudende drank achter het stuur had plaatsgenomen.
Tijdens deze controle werden overigens 6 personen bekeurd voor overtreding van de snelheidslimiet en 2 voor het niet voeren van deugdelijke verlichting.

In de omgeving reed een bestuurder met hoge snelheid een voorrangsweg op, zonder te stoppen bij het daar geplaatste stopbord. Hij werd staande gehouden en voor het niet stoppen bekeurd. Hij ontving tevens een waarschuwing, zich ook aan de snelheidsbeperking te houden. Kennelijk maakte dat onvoldoende indruk, want dezelfde bestuurder reed met hoge snelheid en doorslippende wielen, slingerend en zonder licht, van de plaats weg. Aangezien deze plaats was gelegen binnen een 30-km gebied, werd hij na een korte afstand, wederom staande gehouden en nu nogmaals bekeurd voor zijn buitensporig verkeersonveilig gedrag.