Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 20 september 2002

* MAN BIJ VERKEERSCONTROLE AANGEHOUDEN
Een 62-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag aangehouden bij een verkeerscontrole op de Oldegaarde. Hij was in het bezit van munitie. Omstreeks kwart over vier werd een 29-jarige bromfietser uit Spijkenisse gecontroleerd in het kader van een bromfietscontrole. De verdachte zat achterop en bemoeide zich met de controle. Zonder aanleiding sloeg hij een politieman in het gezicht, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Bij de veiligheidsfouillering werden 29 patronen in zijn kleding gevonden. De verdachte kreeg een dagvaarding in persoon uitgereikt.


* BRAND IN WONING
In de nacht van donderdag op vrijdag brak er brand uit in een woning aan de Insulindestraat. Omstreeks half twee werden de drie bewoners wakker van glasgerinkel en ontdekte vervolgens het vuur. Het drietal vluchtte naar het dak, waar ze vanaf werden gehaald. Ze zijn voor onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht. Het vuur is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de vaatwasser. De schade was aanzienlijk.


* SNACKBAR OVERVALLEN
SPIJKENISSE - Donderdagavond laat is een snackbar aan het Vlinderveen overvallen. Om even voor half twaalf kwamen twee mannen de zaak binnen, beiden in het bezit van een vuurwapen. Ze bedreigden het personeel en eisten geld. Uit de kassalade namen de overvallers het papiergeld weg, waarna ze de benen namen. Buiten stapten ze op een fiets en reden weg. De buit bedroeg ongeveer 200 euro.


* BROMFIETSCONTROLE
De politie van het district Zuid heeft donderdagmiddag en -avond op de Slinge een bromfietscontrole gehouden. Er zijn in totaal 43 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: te snel rijden, geen certificaat, geen helm dragen, verlichting en rijden over het trottoir. Er zijn twee mensen aangehouden voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel en wederspannigheid.


* TWEE HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD EN VUURWAPENS GEVONDEN

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Donderdagmorgen, omstreeks zeven uur, werden in verschillende schuren aan de Slikslootstraat twee hennepkwekerijen aangetroffen. In de ene kwekerij ging het om 101 planten en in de andere om 241. De eigenaar van ''n van de kwekerijen, een 32-jarige Krimpenaar, werd aangehouden. Tijdens huiszoeking vond men bij de verdachte, een luchtdrukpistool, een gasdrukwapen en munitie. Naar de eigenaar van de tweede kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld door de recherche van het district Oost. Tijdens het ontmantelen van zijn kwekerij vond men een semi- automatisch geweer en een revolver. De hennepplanten en de apparatuur worden vernietigd.

Avonduitgave donderdag 19 september 2002

* AANHOUDING VERDACHTE SCHIETPARTIJ
zie ook persbericht 16-09-2002/1
Dinsdagmiddag omstreeks vier uur werd op de Nieuwe Binnenweg een 19-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een schietpartij. Bij de schietpartij, die afgelopen zondagmiddag 15 september naar aanleiding van een onenigheid over verdovende middelen in een woning aan de Touwslagersstraat plaatsvond, raakten een 48-jarige man uit Apeldoorn en een 45-jarige Rotterdammer gewond. De verdachte kwam de woning binnen, trok tijdens de ruzie een vuurwapen en schoot op de twee aanwezigen. De verdachte bekende de schietpartij. De politie kon de schutter aanhouden naar aanleiding van het opgegeven signalement. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.


* AANTREFFEN HENNEPTOPPEN IN BESTELBUS
Politiepersoneel van het district Schiedam hield donderdagmorgen omstreeks kwart voor twaalf tijdens een verkeerscontrole op de Schuttevaerweg twee inzittenden van een bestelbus aan. In het busje bevonden zich 15 zakken, ieder van 1,5 kg, met henneptoppen. De henneptoppen werden in beslag genomen en de twee mannen, beiden 29 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Vlaardingen, werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* INBRAAK BEDRIJFSKAS
BLEISWIJK - Donderdagmiddag deed een 37-jarige man uit Bleiswijk aangifte van diefstal uit een kas van zijn bedrijf aan de Petuniaweg. Door een ruit te verwijderen, verkreeg men toegang tot de kas. Er werden 550 assimilatielampen weggehaald.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft donderdagmorgen omstreeks half negen een onderzoek ingesteld in een pand aan de Van Heusdestraat, omdat er een vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij was gevestigd. Er stonden zo'n 380 hennepplanten, alsmede voor de groei benodigde apparatuur. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
Verkeerpolitie hield donderdagmiddag en -avond op de Doenkade en de Straatweg radarsnelheidscontroles. Op de Doenkade reden kwart over vijf en kwart over zes, 169 van de 612 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/pu. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 kilometer per uur. Tussen half zeven en acht uur hielden 111 van de 819 gecontroleerde autobestuurders het gaspedaal te diep ingetrapt. Hoogst gemeten snelheid was 81 km/pu, terwijl maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.