Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06-5140 1952

Aanrijding met letsel
ALMERE Er vond in de nacht van donderdag op vrijdag een eenzijdig ongeval plaats op de Westerdreef. In de wagen zaten drie personen; een 22-jarige bestuurder uit Almere, een 23-jarige man uit Almere die ook voorin zat en een 19-jarige vrouw uit Almere. De auto reed op de Westerdreef, kwam vanaf de Noorderdreef en wilde richting de Bivak gaan. Vermoedelijk door te hoge snelheid, verloor de 22-jarige Almeerder ter hoogte van de afslag Bosgouw de macht over het stuur. Hij voerde een stuurcorrectie uit, raakte de stoeprand en kwam uiteindelijk aan de overzijde met de rechterkant tegen een boom tot stilstand. Daardoor kwam de 22-jarige passagier beklemd te zitten. De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer bevrijdde de man uit de wagen. Hij werd met de GGD ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Zijn letsel is niet bekend. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bestuurder had geen letsel. Wel verklaarde hij dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een ademanalyse blies hij 460 ug/l (1,1 promille). Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldiefstal
ALMERE In een winkel aan de Rimsky-Korsssakovweg had donderdagmiddag een winkeldiefstal plaats. Een 73-jarige Almeerder had een aantal goederen meegenomen zonder te betalen. De verdachte kon worden aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt een procesverbaal. Ook een 14-jarige jongen werd donderdagmiddag aangehouden vanwege winkeldiefstal, omdat hij goederen wegnam uit een winkel aan het Stationsplein. In diezelfde winkel vond diezelfde middag nog een winkeldiefstal plaats. Twee 13-jarige meisjes uit Almere hadden goederen ontvreemd, zonder daarvoor te hebben betaald. Ze werden overgebracht naar het bureau. Aan de Metropolestraat kon de politie twee verdachten aanhouden, omdat ze zonder af te rekenen een goed wilde wegnemen. Het ging om twee 15-jarige meisjes uit Almere. Ook zij werden overgebracht naar het bureau en daarna weer heengezonden.

Man op snelweg
ALMERE De politie kreeg donderdagmiddag een melding dat een man via de Waterlandseweg al lopend richting de A27 wilde gaan. Toen agenten ter plaatse waren, liep de man op de vluchtstrook van die snelweg. Het bleek te gaan om een 27-jarige Almeerder, die een verwarde indruk maakte. De man werd daarna overgebracht naar het bureau.

Easy Rider Controle
ALMERE De politie voerde donderdagmiddag en avond een Easy Rider Controle uit in het Beatrixpark, rond het station Muziekwijk en op het s-Hertogenboschplein. In totaal werden 57 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 43 niet in orde. Er werd bekeurd voor onder meer het rijden met een te groot vermogen, het niet hebben of niet kunnen tonen van verzekeringspapieren en certificaten en het ontbreken van een gele of oranje plaat. Ook werd donderdagavond een Easy Rider Controle uitgevoerd op het Spoorbaanpad in de buurt van het tunneltje in de Filmwijk. Er werden in totaal 54 voertuigen aan een controle onderworpen. Daarvan waren er 22 met gebreken, waaronder een te groot vermogen, het niet hebben of niet kunnen tonen van verzekeringspapieren en certificaten en het ontbreken van een gele of oranje plaat. Ook werd er twee keer bekeurd in verband met het overschrijden van de maximale snelheid met meer dan dertig kilometer.

Vrachtwagen met pech
ZEEWOLDE Op de Ganzenweg bij de rotonde heeft donderdagvond een vrachtwagen met pech, bestuurd door een 18-jarige man uit het Duitse Michendorf, voor een verkeersopstopping gezorgd. De man kwam door een technisch mankement van het voertuig stil te staan. Daardoor raakte het verkeer richting Harderwijk en Zeewolde gestremd. De wagen werd uiteindelijk weggesleept, waarna de rotonde weer vrij was voor het verkeer.

Auto te water
LELYSTAD Een auto van een Lelystedeling (leeftijd onbekend) raakt donderdagmiddag aan de Gordiaan te water. De man wilde het parkeerterrein oprijden en door nog onbekende oorzaak schoot de wagen door, kwam tegen een lantaarnpaal terecht en belandde uiteindelijk in het water. De man kon op eigen gelegenheid zijn auto verlaten. De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse en met behulp van de brandweer, kon het voertuig uit het water getakeld worden.

Alcohol in verkeer
EMMELOORD Aan de Meeuwenkant kon de politie een 58-jarige man uit Nagele aanhouden, omdat hij onder invloed reed. De man blies 690 ug/l (1,6 promille). Dat betekende dat zijn rijbewijs ingevorderd werd, daarnaast krijgt hij een dagvaardiging.