Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 20/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Man krijgt klappen bij verkeersruzie

TILBURG Een 32 jarige Tilburger werd donderdag rond de klok van 17.15 uur tot bloedens toe op het gezicht geslagen nadat hij een scooterrijder aan wilde spreken. De man reed als bestuurder van een auto over de Mechelsestraat. Plots werd hij links ingehaald door een scooter die voor de rotonde vlak voor hem invoegde. Toen het slachtoffer claxonneerde reageerde de scooterrijder met een middelvinger. Voorbij de rotonde sprak de automobilist de scooterrijder aan en pakte hem beet. Direct daarop kreeg hij een vuistslag in het gezicht, waarna de scooterrijder er vandoor ging. De politie onderzoekt de zak nog nader.

Gewond bij aanrijding

BERKEL - ENSCHOT Een 43 jarige Tilburger raakte donderdagavond kort voor 20.00 uur gewond toen hij met zijn bestelbus tegen een boom belandde.
De man reed rond die tijd op de Enschotsebaan in Berkel Enschot en kwam door onbekende rede in de rechterberm terecht. Hij schampte daarbij een boom en tolde daardoor naar de andere zijde van de weg, waar zijn auto tegen een boom belandde. De brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer daarna uit zijn benarde positie te bevrijden. In het ziekenhuis bleek dat de man enkele gebroken ribben had. Bij de aanrijding waren geen andere voertuigen betrokken.

Moeder en dochtertje mishandeld

TILBURG Omdat haar dochtertje van 8 jaar oud ernstig mishandeld was door een meisje van 9 uit de buurt, ging de 36 jarige moeder uitleg vragen bij de moeder van het dadertje. Ook zij kreeg vervolgens klappen.

Rond 18.15 uur kwam de 8 jarige dochter thuis met een dik oog en een hevig bloedende lip. Zij vertelde haar moeder dat ze door een 9 jarige buurmeisje was geslagen en geschopt. De moeder van het kind ging hierop naar de moeder van het 9 jarige dadertje om verhaal te halen. Op haar vraag of dit normaal was, kreeg zij stellig te horen dat de moeder dat inderdaad normaal vond. Vrijwel direct daarna begon de moeder van het dadertje op de aangeefster in te slaan. Zij sloeg met haar vuisten op hoofd, armen en rug. Bij de mishandeling liep de aangeefster blauwe plakken op en kneusde zij haar elleboog. Ze deed aangifte bij de politie en moest zich onder behandeling van het ziekenhuis laten stellen. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandelingen.

Verdachte van vernieling en bedreiging aangehouden

TILBURG Omdat zij onenigheid hadden met de zoon des huizen, werd een echtpaar van 75 en 77 jaar oud donderdagavond om 21.35 uur met drie gewelddadige mannen geconfronteerd. De drie mannen drongen de woning van het echtpaar aan de Schiphollaan binnen en vroegen om de zoon. Zij hadden een geschil met hem vanwege problemen in de relationele sfeer. De zoon was echter niet aanwezig en daarop begon één van de mannen, een 44 jarige Tilburger, met een honkbalknuppel ruiten in te slaan. Onder andere de ruit van de schuifpui en het voorraam van de woning moesten het daarbij ontgelden. Nadat het drietal was vertokken werd de politie gebeld. Op aanwijzing van de slachtoffers kon de verdachte korte tijd later in zijn woning aanhouden. De politie onderzoekt het voorval nog nader.

Voetganger aangereden

TILBURG Omdat hij op de Spoorlaan bij rood licht overstak werd een 53 jarige inwoner van Breda donderdag om 22.40 uur aangereden door een passerende taxi. Het slachtoffer stak ter hoogte van het Centraal Station plots de weg over. Getuigen zagen dat hij daarbij het rode verkeerslicht negeerde. Een aanrijdende taxichauffeur remde nog maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser onder invloed

TILBURG Op de Hart van Brabantlaan werd afgelopen nacht een 18 jarige bromfietsster gecontroleerd. Agenten zagen namelijk dat de jonge vrouw bij het rijden ook delen van het trottoir nodig had. Op het bureau bleek dat alcoholgebruik hiervan de oorzaak was. De verdachte blies 630 ug/l (1,43 promille). Zij kreeg een dagvaarding mee naar huis.