Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 september 2002
·

Onder invloed Katwijk
De politie heeft een boete van 190 euro uitgedeeld aan een 21-jarige Katwijkse wegens rijden onder invloed. Zij reed op vrijdag 20 september rond 03.00 uur slingerend over de J.W. Frisodreef. Dit rijgedrag viel agenten op. De ademanalyse kwam uit op 305 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal, een boete en een rijverbod van 2 uur.

Brand in flatwoning Hillegom
Op vrijdag 20 september omstreeks 03.55 uur heeft een brand gewoed in een flatwoning aan de De Visserlaan. De woning brandde geheel uit. Andere woningen liepen ook schade op. Andere flatwoningen liepen diverse schaden op. De politie heeft de 48-jarige bewoner van de woning aangehouden op verdenking van het plegen van de brand. De bewoner werd op de kruising De Savornin Lohmanstraat en de Van Duyn van Maasdamlaan aangetroffen. Hij gaf aan de brand te hebben gesticht. Een bovenbuurman sprong in paniek van het balkon af. De bewoner werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht waarna hij voor controle werd overgebracht naar het ziekenhuis. Andere bewoners konden tijdig de woning verlaten. De brandweer gaf omstreeks 04.25 uur het sein brand meester. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed en zonder rijbewijs Leiden
De politie heeft vrijdagnacht 20 september een 21-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed en zonder rijbewijs. De man stond met gedoofde lichten op de Pauline de Haenstraat. Toen agenten hem aanspraken, reed hij met gedoofde lichten een stuk verder en kwam op de Rosa Spierstraat weer tot stilstand. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Hierop is hij naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse wees 445 ug/l uit. Ook gaf hij aan geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs en een rijverbod van 4 uur.

Diefstal uit woning Leiden
Terwijl de bewoners lagen te slapen is in een woning aan de Kaiserstraat ingebroken. De inbraak werd gepleegd op donderdagnacht 19 september. Door middel van het flipperen van de voordeur wist men de woning binnen te komen. De bewoners missen een mobiele telefoons, horloges en een portemonnee.

Man met invalidewagen te water geraakt Aarlanderveen
Een 43-jarige man uit Aarlanderveen is op donderdag 19 september omstreeks 08.45 uur met zijn electrische invalidewagen te water geraakt langs het Zuideinde. De Aarlanderveen reed bij de T-splitsing van de Dorpstraat met de Aarlanderveenseweg over door wegwerkers geplaatste rijplaten. De invalidewagen kwam met een achterwiel in het zand terecht waardoor de wagen vast kwam te zitten. Om los te komen gaf de Aarlandervener gas waarna de wagen los schoot en in een naastgelegen sloot terechtkwam. Omstanders wisten de Aarlandervener uit het water te halen. De Aarlandervener is met een wond aan een scheenbeen en voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Inbraak Alphen a/d Rijn
In een woning aan de Castorstraat is donderdag 19 september in de middag ingebroken. Men is binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren. Uit de woning zijn sieraden en huishoudelijke apparatuur genomen. In een woning aan de Preludeweg is donderdag 19 september overdag ingebroken. Het is onbekend hoe men is binnengekomen. Uit de woning zijn gsm-accesoires genomen.

Aangifte Zevenhuizen, Moordrecht
Een 21-jarige man uit Moordrecht heeft donderdag 19 september bij de politie in Nieuwerkerk aangifte gedaan van mishandeling. Afgelopen zondag was hij in een discotheek in Zevenhuizen toen hij per ongeluk een andere bezoeker aanstootte. De reactie van de onbekende man was een klap op zijn gezicht. De aangever weet niet meer exact wat er gebeurd is, maar merkte de volgende dag dat zijn gehoor niet meer goed was. De huisarts constateerde een scheurtje in het trommelvlies. De politie zal trachten de dader te achterhalen.

Poging inbraken in bedrijven centrum Gouda
De politie heeft vannacht bij een aantal winkels in het centrum braakschade geconstateerd. Bij geen enkel pand is er toegang tot het pand verkregen.

Inbraak Waddinxveen
In een woning aan de Tesselschadelaan is donderdag 19 september rond het middaguur ingebroken. Men is binnengekomen door middel van het zogenaamde flipperen van een deur. Uit de woning zijn geld, sieraden en twee camera's meegenomen.