Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 20 september 2002


Gendt Verdachte inbraak na achtervolging aangehouden De politie kreeg in de nacht van 19 op 20 september de melding dat er in een school op de Schoolstraat te Gendt zou worden ingebroken. Onderweg daar naartoe werd doorgegeven dat er een auto was weggereden. Het automerk en een deel van het kenteken werden daarbij vermeld. Op de Van Elkweg te Bemmel reed een auto de collega's tegemoet die voldeed aan het deel van het kenteken dat eerder was doorgegeven. Er ontstond een achtervolging over de Rijksweg A15. De bestuurder van de auto, die gestolen bleek te zijn, wenste niet te stoppen. De politie wist een file te creëren nabij knooppunt Deil. Daar kon de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Nijmegen, worden aangehouden. In de auto werden goederen aangetroffen die mogelijk uit de school afkomstig zijn.
Tevens onderzoekt de politie de betrokkenheid van de verdachte bij een snelkraak in een supermarkt aan de Dorpstraat in Gendt eerder die nacht. Daarbij was eenzelfde auto betrokken als degene waar de verdachte in reed. Bij deze snelkraak, waarbij een deur werd geramd, werden drank en sigaretten weggenomen.

Heteren Aanhouding na vernieling
In Heteren werd op donderdag 19 september een 21-jarige inwoner van Heteren aangehouden voor de vernieling van een keukenraam van een woning aan de De Haantjes. Na verhoor werd de jongeman heengezonden. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Elst Autodief aangehouden
In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september werden de autosleutels weggenomen vanuit een woning aan de Tollekamp te Elst. Men was de woning binnengekomen door een openstaand raam in de bijkeuken. Vervolgens werd de auto van de bewoner meegenomen. Later die dag werd er in het ziekenhuis in Ede een 29-jarige inwoner van Arnhem aangehouden. De man bleek daar amok te maken. Onderzoek leerde dat de man autosleutels bij zich had die van de auto van de inwoner van Elst bleken te zijn. De auto werd op de parkeerplaats aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Ede. De auto is retour naar de eigenaar.

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden heeft op donderdag 19 september een tweetal verkeerscontroles in de unit Overbetuwe gehouden. Op de Aamsestraat in Elst (toegestane snelheid 50 km/uur) werden tussen 17.00 en 19.00 uur 534 automobilisten gecontroleerd. 30 bestuurders werden bekeurd voor het overtreden van de snelheid (hoogst gemeten snelheid 87 km/uur). Daarnaast werden 13 bonnen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel. Op de Rijksweg Noord in Elst (toegestane snelheid 80 km/uur) werden tussen 15.00 en 21.00 uur 1250 voertuigen gecontroleerd. Acht automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl