Nighttown Rotterdam

Future&Rotterdams Fabrikaat 2002

Van beeldende kunst tot theater, van muziek tot dans en van nieuwe media tot film. Rotterdams Fabrikaat dekt alle disciplines, drie dagen lang een representatieve momentopname van het huidig aanwezige Rotterdamse talent. Met een keur aan premières, releases en spannende dwarsverbanden, confronterend, spraakmakend, grensoverschrijdend. Een multidisciplinair festival met een frisse mix van beginnende makers en meer ervaren vakbroeders, uiteraard zijn zij allemaal van& juist ja, Rotterdams Fabrikaat.

Op 20, 21 en 22 september met programmering in Theater Lantaren Venster, Rotown & Centrum Beeldende Kunst, Nighttown en op buitenlocaties in deze zone.

Future&Rotterdams Fabrikaat 2002

In het kader van: September in Rotterdam / Rotterdams Fabrikaat 2002

Datum: vrijdag 20 september 2002

Lokatie: Nighttown gote zaal & basement

De toonaangevende producer/dj Michel de Hey staat centraal gedurende het Future&project, waarin de combinatie van techhouse en grafische vormgeving van Rotterdamse ontwerpers getoond zal worden. Dit multidisciplinaire project zal bestaan uit twee platenreleases, speciaal ontworpen artwork en het uiteindelijk laten samenvloeien van de muziek en de grafische vormgeving tijdens de Future&

Het label EC Records van Michel de Hey brengt op 20 september een vinyl dubbelalbum uit. Dit is de 50e release van het label. Ter gelegenheid van deze 50e release zal Michel de Hey naast dit dubbelalbum een mix cd uitbrengen. Het vinyl dubbelalbum zal nieuw werk bevatten van Rotterdamse gevestigde artiesten en Rotterdamse nieuwe talenten zoals Literon, Secret Cinema, Biological, Coming Soon, Michel de Hey, Joris & Chord Symbols.

Met de mix cd brengt Michel de Hey de Rotterdamse techhouse sound naar voren door tracks van de reeds eerder genoemde artiesten deze cd op een eigenwijze manier te mixen. De cd zal het gevoel, beeld en geluid van de Rotterdamse techno- & future& sound uitstralen.

Voor het artwork van deze releases zijn vier jonge Rotterdamse kunstenaars / vormgevers benaderd die de opdracht hebben gekregen hun visie van het Rotterdam gevoel uit te beelden. De ontwerpers die voor dit project zijn benaderd, zijn Lou Lou, yvesroger, Cosh & Arjen de Jong. Via de Rotterdamse internetsite www.love2party.nl heeft dansminnend Nederland uiteindelijk bepaald welk ontwerp voor welke kant van het dubbelalbum gebruikt zal worden en welk ontwerp uiteindelijk als cd hoes gebruikt zal gaan worden.

Programma

Naast Michel de Hey zullen de beginnende Rotterdamse artiesten die aan het project meewerken voor deze avond geboekt worden. Het muzikale programma zal zowel uit live artiesten als dj s bestaan.

De vormgevers die de hoezen ontwerpen krijgen de beschikking over het gehele Nighttownpand en kunnen de ruimte benutten als expositieruimte, in welke vorm dan ook. De ontwerpers geven zelf invulling aan de expositie, daarnaast krijgen zij de gelegenheid om voor deze avond desbetreffende personen uit te nodigen die voor hen belangrijk zijn in de ontwikkeling van hun carrière.

De vormgevers zullen gedurende het ontwikkelingsproces van dit project in contact gebracht worden met verschillende nieuwe Rotterdamse vj s. Deze vj s krijgen de opdracht om het hele concept in beeld te brengen. Kernwoorden behorende bij de opdracht zijn: techhouse, ec records, Rotterdam, de vier ontwerpen, de geprogrammeerde jonge dj s, vj s en artiesten.

De muzikale invulling van de basement op deze unieke avond zal verzorgd worden door het toonaangevende Rotterdamse label Clone. Clone laat zichzelf deze avond van zijn beste kant zien met een live set van Alden Tyrell en dj sets van Serge en Wilco.

Grote zaal: EC

Michel de Hey, Secret Cinema vs Coming Soon live,

Joris live, Jay Samuel, Atmosphere Visuals.

Exposition: yvesroger, Cosh, Lou Lou, Arjen de Jong.

Host: Michel de Hey

Basement: Clone Recordings

Serge, Wilco, Alden Tyrell live.

Entreeprijs: ¬ 10,-

Voorverkoop: Ticket Service Nederland.

Rotterdam: Basic Beat, Velvet, Out-Fitz, Outrage & Clone.

Related internetsites:

www.nighttown.nl

www.micheldehey.nl

www.jaysamuel.com

www.love2party.nl

www.cultuurinrotterdam.nl

www.clone.nl