Ingezonden persbericht


Persbericht

Bouwfonds en Stienstra ondertekenen intentie-overeenkomst

Bouwfonds Wonen BV uit Hoevelaken en Stienstra Interholding BV uit Heerlen hebben op vrijdag 20 september een intentieovereenkomst ondertekend betreffende de overname van alle aandelen van Stienstra Projektontwikkeling BV door Bouwfonds. Hierin is de volledige ontwikkelingsportefeuille woningbouw van Stienstra ondergebracht.

De overname past in de strategie van Bouwfonds om met name op middellange en lange termijn de orderportefeuille verder uit te bouwen. Onlangs is in dit verband ook De Wilde Projektmanagement uit Tilburg overgenomen. De overname van Stienstra Projektontwikkeling zorgt voor aanvulling van de huidige activiteiten van Bouwfonds in Zuid Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland). Hierdoor verkrijgt de organisatie een betere geografische spreiding van haar activiteiten.

Bouwfonds richt zich op de ontwikkeling en financiering van vastgoed voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Het concern heeft ongeveer 1.300 medewerkers en behaalde in 2001 een nettowinst van E 106,5 miljoen. Bouwfonds Wonen BV, een landelijk actieve werkmaatschappij van Bouwfonds, is de grootste ontwikkelaar van koopwoningen in Nederland. Zij opereert regionaal vanuit vijf kantoren gevestigd te Delft, Amersfoort, Haarlem, Zwolle en Eindhoven.

Stienstra is in ruim veertig jaar uitgegroeid tot een multidisciplinaire vastgoedonderneming met activiteiten op het gebied van makelaardij, hypotheken en verzekeringen, woningprojectontwikkeling, commercieel vastgoed en beleggingen in en exploitatie van woningen. De woningexploitatie gebeurt landelijk; de ontwikkeling van woningen en commercieel vastgoed is geconcentreerd te zuiden van de grote rivieren; de overige activiteiten vinden alleen in Zuid- en Midden-Limburg plaats. Het besluit van Stienstra tot verkoop van de activiteiten in woningprojektontwikkeling is gebaseerd op een strategische heroriëntatie van de bedrijfsactiviteiten van de onderneming, waarbij het accent komt te liggen bij het beleggen in en de exploitatie van woningen. Deze activiteit is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Het bedrijf heeft circa 220 medewerkers en behaalde over 2001 een netto resultaat van E 70,4 miljoen. De activiteiten op het gebied van makelaardij, hypotheken en verzekeringen, commercieel vastgoed en beleggingen maken geen deel uit van de overname.

De partijen streven er naar om - nu de intentieovereenkomst is ondertekend - het boekenonderzoek zo spoedig mogelijk af te ronden, zodat vóór het einde van het jaar kan worden overgegaan tot de formele aandelenoverdracht. Over het met de overname gemoeide bedrag doen partijen geen mededelingen.

Door de overname van de aandelen van Stienstra Projektontwikkeling BV verwerft Bouwfonds een ontwikkelingsbedrijf met een orderportefeuille van meer dan 5.000 woningen voor de komende 10 jaar, met de daarbij behorende grondposities en grondexploitaties.

Het streven van Bouwfonds is om de succesvolle organisatie Stienstra Projektontwikkeling autonoom onder eigen identiteit en met het huidige personeel te laten functioneren en verder uit te bouwen.

Hoevelaken, 20 september 2002

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Wonen BV
De heer J.M. de Boom, telefoon: 033 - 253 97 85

Stienstra Interholding B.V.
De heer P.G.M. Vinck, telefoon 045 - 563 83 11


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^