Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte

Kunst op straat / Rotterdams Fabrikaat

September is weer net als voorheen de festivalmaand in Rotterdam. Het CBK organiseert opnieuw ingrepen in de openbare ruimte tijdens een van deze weekenden: van 20 tot 22 september is het CBK en zijn omgeving, inclusief de Gouvernestraat een speciale kunstroute. Folders met routebeschrijvingen zijn af te halen bij de Artoteek en Lantaren Venster.

In het CBK zelf is onder andere een zwembad te zien, en een interactieve installatie van Netty van Osch. Wie de Gouvernestraat in wandelt, ziet talloze vreemde ingrepen in de openbare ruimte. Zoals een 'esthetisch' antwoord op vandalistische graffiti, door Jeroen Bodewits. En Magdeleen van Eersel verandert de straat in gedachten in een natuurpark. Dit staat nog los van het reeds bestaande park dat verscholen ligt tussen de Gouvernestraat en Kruiskade. Daar wandelen tijdens het weekend paarden rond. Er hangen vogelhuisjes in de straat met mysterieuze bewoning, en bezoekers van de straat moeten eerst door een vliegengordijn van fruit-tella's om de plek des onheils te betreden. Wie met een mobiele telefoon door de straat wandelt krijgt een kunsttour over de vele bijzonderheden van de Gouvernestraat alsof het een museumpresentatie betreft, terwijl de besproken straatbeelden niet noodzakelijk bij het culturele erfgoed horen, maar ook de bijzondere vaasjes in de vensterbank van een straatbewoner kunnen zijn.

Data: Presentatie Rotterdams Fabrikaat, tijdens September in Rotterdam 20, 21 en 22 september. Opening vrijdag de 20e om 16 uur bij het CBK. Ook bij: Lantaren/Venster, Odeon, Rotown en Nighttown. De opening wordt begeleid door een performance, een speech gedraaid over de kakaoke speech sensation, en veel muziek.

Kunstenaars: Cora Roorda van Eysinga, Jeroen Bodewits, Magdeleen van Eersel, Netty van Osch, Nienke Eijsink, Yvonne van de Griendt, Jeanette Knigge, Harco Rutgers, Judith Crouwell, Margot Annuschek, Hester Chan, Jennifer Metz, Jos van der Meulen, Harold de Bree & Thom Vink, Remko Theunissen en Sandra Breuer.

omhoog

bkor@cbk.rotterdam.nl

com@cbk.rotterdam.nl

root@cbk.rotterdam.nl (webmasker)