Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch, september 2002

Geachte heer, mevrouw,

Op zaterdag 21 september a.s. opent in het Noordbrabants Museum ter ere van het vijfentwintigjarige bestaan van de ABN AMRO Kunststichting de grote najaarsexpositie:

Per Saldo
Honderd verrassende kunstwerken uit de ABN AMRO collectie

Uit de omvangrijke en uitzonderlijke bedrijfscollectie van de ABN AMRO hebben de samenstellers van de expositie Per Saldo vooral recente aankopen van Nederlandse, Engelse, Duitse en Amerikaanse kunstenaars gekozen. In de meeste gevallen worden deze beelden, foto's, tekeningen en schilderijen voor het eerst in het openbaar geëxposeerd.

Een groot deel van de presentatie bestaat uit bijzondere toepassingen van materialen als email, fluweel, gesmolten plastic, gips, glitterverf, glosspaint, gebreide mohair, hars, imitatievacht, kunstgras, linoleum, lood, papier-maché, polyester, schuimrubber, spiegelplaat, zilverfolie en wat dies meer zij. Per Saldo toont kortom vele onbekende en verrassende aspecten van hedendaagse kunst die normaliter alleen bedoeld zijn om aangename werk- en ontvangstruimten voor de medewerkers en cliënten van de ABN AMRO te creëren.

Uitnodiging

De exclusieve voorbezichtiging voor de pers vindt plaats op vrijdag 20 september a.s. om 11.00 uur. Graag nodig ik u uit tot het bijwonen van deze besloten bijeenkomst. Na een korte toelichting op de tentoonstelling, de presentatie van de spiksplinternieuwe publicatie Een collectie, een keuze uit de verzameling van de ABN AMRO Bank (deel III) én vele nevenactiviteiten, wordt de expositie bezocht. Tevens is er dan gelegenheid om vragen te stellen aan o.a. de samenstellers van de tentoonstelling, Deborah Wolf, adviseur van de ABN AMRO Kunststichting, en Maureen Trappeniers, conservator bij het Noordbrabants Museum. Na de bezichtiging bieden wij u vanaf 12.30 uur een lunch aan in ons Tuincafé.

Ik hoop u op vrijdag 20 september te mogen begroeten in het Noordbrabants Museum. Wilt u zo vriendelijk zijn om bijgaand antwoordformulier vóór 17 september a.s. ingevuld te retourneren?

Met vriendelijke groet,

Jan van Laarhoven
Directeur

Antwoordformulier Per Saldo
Invullen en a.u.b. vóór 17 september a.s. retourneren:


- per fax 073 - 68 77 899 of per e-mail info@noordbrabantsmuseum.nl

- of in een ongefrankeerde enveloppe aan:
Noordbrabants Museum
Antwoordnummer 10537
5200 WB 's-Hertogenbosch

Ondergetekende,

Naam :
Blad/Medium :
Adres :
Postcode & Plaats :
Tel/Fax :
E-mail :

Ja/Nee zal aanwezig zijn bij de persconferentie op vrijdag 20 september a.s. om 11.00 uur;

Ja/Nee kan niet aanwezig zijn, maar verzoekt om toezending van de persmap;

Ja/Nee verzoekt om toezending van cd-rom met afbeeldingen.

Datum :

Handtekening :

Indien u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met Rick Vercauteren, Hoofd Communicatie van het Noordbrabants Museum, tel. 073 - 6877 807 of per e-mail, rvercauteren@noordbrabantsmuseum.nl of Ingrid van Berlo, medewerker communicatie van het Noordbrabants Museum, tel. 073-6877808 of per e-mail ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl

Per Saldo, honderd verassende kunstwerken uit de ABN AMRO kunstcollectie In het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch
Te zien van 21 september t/m 1 december 2002
Internet: www.noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 AB 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Mocht u geen prijs meer stellen op het toezenden van onze berichten, dan verzoeken wij u dit per ommegaande aan ons te melden. Wij zullen uw adres dan zo spoedig mogelijk uit ons bestand verwijderen.