NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

BNN Babe Bridget Maasland presenteert 50+ Modellen


-Stemmen kan op website voor mooiste 50+ Vrouw én Man-
Bridget Maasland, geliefd model voor de jongere generatie, presenteert samen met Anne Bosch-van de Graaff geliefd model voor de oudere generatie (vorig jaar tot Model 50+ gekozen) de finale van de Model 50+ Verkiezing. Met de stijl, klasse en uitstraling die de generatie 50-plus waardig is, strijden 10 finalisten op 20 september 2002 om 13.00 uur tijdens de 50+ Beurs in de Jaarbeurs te Utrecht om de officiële titel Model 50+. Tot die tijd kan het publiek stemmen op het favoriete Model 50+ op de website www.model50plus.nl Voor het eerst zijn ook mannen (wat aarzelend) in de race als Model 50+, een wereldwijde primeur.

De keuze voor de duo-presentatie van de jongere Bridget met de oudere Anne doet recht aan de wens dat alle generaties, jong en oud, nadenken over beeldvorming rond ouder worden.

De winnende modellen (1 vrouw én 1 man) staan een jaar lang centraal bij beeldvorming-campagnes, krijgen begeleiding bij modellenwerk, én ontvangen tastbare prijzen als een auto en sieraden.

Op de oproep: Gezocht: Mannen en vrouwen met lef die ook zijn uitgekeken op de bloedjonge, puntgave, en karakterloze modellen in campagnes? reageerden in slechts vier weken tijd bijna 800 vrouwen en ruim 100 mannen. Daarmee blijken oudere mannen aanmerkelijk meer verlegen te zijn dan oudere vrouwen. Na voorselectie zijn 5 vrouwen en 5 mannen overgebleven. Zij strijden in de finale om de titel Model 50+.

De Model 50+ Verkiezing komt op speelse manier tegemoet aan de wens van veel 50+ vrouwen en mannen om beter gerepresenteerd te worden in reclamecampagnes, TV programma's en media die de beeldvorming beïnvloeden.

Het publiek beslist
Wie de titel Model 50+ mag dragen beslist het publiek. Nu kan jong en oud stemmen op internet via www.model50plus.nl Alle stemmen via de website tellen mee tot 20 september 12.00 uur. Om 13.00 uur is de finale waarbij Bridget Maasland en Anne Bosch-van der Graaf de 50+ Modellen presenteren. De finalisten lopen een modeshow en krijgen de kans in een persoonlijk gesprek te vertellen hoe zij in het leven staan. In de zaal zitten dan 2.500 kritische 50-plussers die op een speciaal stemformulier hun keuze maken. Omdat de 'live' presentatie van de modellen zwaar weegt (men kijkt dan immers niet alleen naar uiterlijk via de foto) is een weging van 50-50 van kracht. Dus de stemmen op internet en de stemmen in de zaal tellen ieder voor de helft mee.

Dit zijn de finalisten
De 10 finalisten variëren in leeftijd van 50 tot 58 jaar: Marja van Alphen (56 jaar) uit Apeldoorn; Hennie Kroes-de Groot (56 jaar) uit Den Haag; Gonnie van Veen (51 jaar) uit Someren; Maud van Westerhoven (50 jaar) uit Hoofddorp; Annemieke Vissers (58 jaar) uit Noordwijk; Frans van Heeswijk (50 jaar) uit Uden, John Moore (58 jaar) uit Rotterdam; André Raboen (50 jaar) uit Middelburg; Hans Versnel (55 jaar) uit Capelle aan de Ijssel en Leo Vis (56 jaar) uit Eibergen Alle modellen stellen zich voor op de website www.model50plus.nl

Initiatief Nationaal Comité Dag van de Ouderen
De Model 50+ Verkiezing is een initiatief van het Comité Nationale Dag van de Ouderen, samen met partners Midi Magazine en Ego's Modellenbureau,
De verkiezing vindt plaats tijdens de 50+ Beurs, de Nationale Manifestatie ter viering van de Dag van de Ouderen voor de tiende keer georganiseerd voor ruim 100.000 actieve plussers van 18 tot en met 22 september in de Jaarbeurs te Utrecht.
Meer over het Nationaal Comité op www.ouderendag.nl Meer over de 50+ Beurs op www.50plusbeurs.nl


---