Actueel

Zitting commerciële radiofrequenties

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 18-09-2002

De rechtbank Rotterdam behandelt op vrijdag 20 september 2002 een aantal verzoeken om opheffing/wijziging van een of meer van de bij haar uitspraak van 24 juli 2002 getroffen voorlopige voorzieningen.

In die uitspraak heeft de rechtbank de besluiten geschorst van het (vorige) kabinet over een tijdelijke (her)verdeling van de commerciële radiofrequenties. Verder is bepaald dat het kabinet moet overgaan tot het veilen van die frequenties en dat de vergunningen (met een looptijd van acht jaar) op 1 februari 2003 in gebruik moeten kunnen worden genomen.

De minister van Economische Zaken verzoekt de rechtbank te bepalen dat de definitieve verdeling kan plaatsvinden door middel van een vergelijkende toets (met financieel bod) en dat de vergunningen op 1 september 2003 in gebruik moeten kunnen worden genomen. Om dit mogelijk te maken is met ingang van 14 september 2002 het Frequentiebesluit gewijzigd.

Ook enkele zittende commerciële omroepen hebben verzocht om opheffing of schorsing van de uitspraak van 24 juli 2002. Enkele nieuwkomers hebben daarentegen verzocht alsnog een dwangsom aan de (oorspronkelijke) voorlopige voorziening te verbinden.

De behandeling van de verzoeken start om 09.45 uur.