Ingezonden persbericht

Oordeel OM inzake schokkende beelden op tv-journaal

BREDA, 20020920 -- Burgerbelangen vraagt oordeel van het Openbaar Ministerie Den Bosch m.b.t. tv-journaaluitzending van Omroep Brabant van vrijdag 13 september jl. om 18.30 uur waarin overduidelijk propaganda gemaakt voor het poppentheater ' The puppetry of the penis ' van het Australische duo met hun ' penistheater '. Twee naakte mannen, die met hun genitale apparaten (geslagsdelen) in het openbaar onoirbare handelingen verrichtten.

Hoofdofficier van Justitie

Arrondissementsparket Den Bosch

Leeghwaterlaan 8

5223 BA 's-Hertogenbosch

Ref. HJZ/AD - OM.DB/OB


Onderwerp: oordeel inzake schokkende beelden Omroep Brabant tv-Jouraal
Breda, 18 september 2002

Zeer geachte heer Craemer,

Als woordvoerder van de Aktiegroep Burgerbelangen, een groep die zich tot stelt misstanden in de Nederlandse samenleving te bestrijden, vraag ik Uw indringende aandacht voor het volgende:

In het tv-journaaluitzending van Omroep Brabant van vrijdag 13 september jl. om 18.30 uur werd propaganda gemaakt voor het poppentheater ' The puppetry of the penis ' van het Australische duo met hun ' penistheater '. Twee naakte mannen, die met hun genitale apparaten (geslagsdelen) in het openbaar onoirbare handelingen verrichtten.

Ter zake wend ik mij tot U met het verzoek, na te gaan of binnen de wetgeving mogelijkheden aanwezig zijn strafrechtelijke stappen tegen Omroep Brabant te ondernemen.

In het kader van het tijdstip van de uitzending, lijken tevens maatregelen op zijn plaats om te voorkomen, dat kinderen in de toekomst met deze uiterst schokkende beelden - ongewild - worden geconfronteerd. Desbetreffende journaaluitzending werd - gedurende 24 uur - op ieder half uur herhaald uitgezonden.

Ter zake verwijs ik tevens naar de publicatie in het AD van 9 september jl. " Het kruis als kunst ", waarbij - met notabene met toestemming van de eindredactie - een bijzonder grote foto werd geplaatst. (Zie bijlage: 1)

Ter zake vraag ik tevens Uw aandacht voor de brieven aan mijn aktiegroep van resp. de toenmalige minister van Justitie, de huidige minister van Staat, mr. F. Korthals Altes, d.d. 26 mei 1986 met het kenmerk: Staats- en Strafrecht Nr. 633/286 (Zie bijlage: 2) -en de toenmalige WVC-minister, Mw. H. d ' Ancona, d.d. 4 maart 1992 kenmerk: 922022 BB met de daarbij behorende bijlage: het knipsel in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) ' Actiegroep Burgerbelangen op de bres - Gevecht tegen het onrecht '. (Zie bijlage 3a/3b).

De bandopname van de desbetreffende journaaluitzending en de daarbij behorende brief (met bijlagen), zal ondergetekende vandaag bij de griffie van Uw arrondissementparket deponeren.

Een afschrift van deze brief stuur ik U per e-mail, alsook aan de Ministers van Justitie - OC&W- en voorzitters en leden van de desbetreffende Vaste Kamercommissies.

Met bijzondere belangstelling Uw oordeel afwachtend, met vriendelijke groet en hoogachting,

bijlage 3

Tom Dinnesen

woordvoerder van de

Aktiegroep Burgerbelangen

Tel. 06 - 148 93 251

E-mail: bbelang@xs4all.nl

Postbus 4683 4803 ER Breda



Ingezonden persbericht