Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-09-2002 Persberichten districten stad Utrecht , 09.50 uur

Dodelijke aanrijding

UTRECHT Donderdagavond vond op de Cartesiusweg een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats waarbij de fietser overleed aan zijn verwondingen.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding letsel. Ter plaatse trof de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht op het wegdek aan. De jongen was zojuist op zijn fiets geschept door een automobilist. Volgens getuige reed de jongen met vrienden vanaf de Egelantiersstraat naar de Josephlaan in de richting van de Spinozaweg.

Net na het viaduct stak het slachtoffer links de rijbaan over en werd hij aangereden door een 38-jarige bestuurder uit Erftstadt (Duitsland). Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Regionale Verkeersdienst zal vandaag nog een sporenonderzoek uitvoeren.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 september een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.45 uur reed de politie over de Catharijnekade in de richting van het Paardenplein. Op de Lange Koestraat stond een bestuurder met zijn bestelbusje te wachten. Op het moment dat de surveillanceauto de Lange Koestraat naderde, reed de 34-jarige bestuurder uit Utrecht plotseling de Catharijnesingel op. De agenten moesten remmen om een aanrijding te voorkomen.

Op de Catharijnesingel kreeg de bestuurder een stopteken en spraken de agenten de man aan op zijn rijgedrag. Al snel werd een sterke alcohollucht geroken bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit, dat hij
1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 21-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Einsteindreef kreeg de Utrechter een stopteken. Na een eerste blaastest bleek, dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Aantreffen hennepkwekerij

UTRECHT - De politie heeft in een woning aan het Minhof een hennepkwekerij ontmanteld.

Uit onderzoek was gebleken, dat er mogelijk hennep gekweekt werd in de woning. Omstreeks 14.20 uur trof de politie op de zolderverdieping van de woning een complete hennepkwekerij aan. In totaal werden 273 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Door het elektriciteitsbedrijf werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De politie hield een 56-jarige vrouw aan. Zij werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontroles
UTRECHT - Donderdagmiddag werd er op de verschillende locaties in de stad door de politie een verkeerscontrole gehouden, te weten aan de Burgemeester Norbruislaan, Oudenoord en de Brailledreef.

32 Automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een auto was niet verzekerd. Zestien personen hadden hun rijbewijs niet bij zich. Twee mensen konden het kentekenbewijs niet tonen. Drie personen werden bekeurd wegens het niet dragen van een helm. Een persoon werd aangehouden wegens belediging.

Tevens werd donderdagmiddag aan de Joseph Haydnlaan een snelheidscontrole gehouden. 892 Passanten werden gecontroleerd. 69 Personen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Aanrijding
UTRECHT - Op de Sorbonnelaan vond dondermiddag omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats tussen twee autos.

Een 21-jarige vrouw uit Leerdam verleende geen voorrang aan een 32-jarige man uit Houten. De vrouw moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. De bestuurder uit Houten bleef ongedeerd.

Vernieling auto
UTRECHT Donderdagochtend omstreeks 07.00 uur werd op de Simplonbaan een auto door een man vernield.

De 35-jarige man uit Utrecht stond voor zijn ouderlijk huis ruzie te maken. Agenten spraken hem aan op zijn gedrag, maar de man was totaal niet aanspreekbaar. Even later sloeg hij op een geparkeerde auto, waardoor er een deuk in de motorkap ontstond. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.