Ingezonden persbericht


Stoomkoken nieuwste recept voor gezonde, smakelijke en makkelijke gerechten

Nieuwe Samsung 'Power Steam' magnetrons voor smakelijke én gezonde gerechten

Rijswijk, 20 september 2002 - Een van de nieuwste culinaire trends in de moderne keuken is het stoomkoken. De al eeuwenoude stoomtechniek beleeft op dit moment in zowel de professionele keuken als de keuken thuis een ware comeback. Dat is ook niet verwonderlijk, want stoomkoken is niet alleen een bijzonder gezonde en smakelijke bereidingswijze, het is bovendien ook nog eens snel en makkelijk. Bij stoomkoken blijven de voedingswaarde (o.a. vitamine C), smaak en sappen aanzienlijk beter behouden dan bij koken in water. Door een efficiëntere warmteoverdracht zijn gerechten tevens sneller klaar. Inspelend op deze nieuwe trend introduceert Samsung een nieuwe 'Power Steam' magnetron waarmee in een handomdraai smakelijke en gezonde gerechten op tafel kunnen worden getoverd.

Stoomkoken is het nieuwste recept voor gezonde, smakelijke en makkelijke gerechten. Daarom brengt Samsung speciaal een nieuwe magnetron op de markt die is uitgerust met een zogenoemde 'Power Steam'-functie. Deze stoomfunctie is bijzonder makkelijk te bedienen. De aparte 'Power Steam' toets biedt keuze uit vier programma's: voor rijst, aardappelen, groenten en fruit. Samsung heeft voor dit type 'Power Steam' magnetron een speciale stoomschaal ontworpen, gemaakt van hoogwaardig kunststof. Je hoeft alleen de te bereiden ingrediënten samen met de voorgeschreven hoeveelheid water in de stoomkom te doen, een druk op de 'Power Steam' toets en in een handomdraai zet je smakelijkste en gezondste gerechten op tafel. De speciale stoomschaal wordt er standaard bijgeleverd.

Met een inhoud van 23 liter en 7 vermogensstanden tot en met 850 Watt kan je met de 'Power Steam' magnetron op een veelzijdige manier verschillende gerechten bereiden. Daarnaast zorgt het draaiplateau ervoor dat voedingsproducten gelijkmatig en snel worden verwarmd. De bekende warme en koude plekken in het eten zijn daarmee voorgoed verleden tijd, terwijl de 99 minuten timer de tijd geen seconde uit het oog verliest. Bijzonder praktisch is ook de ontgeur-functie waarmee eventuele geurtjes, die blijven hangen bij gerechten met een lange bereidingstijd, na het gebruik met een druk op de knop worden afgevoerd. Omdat Samsung slimme ideeën graag mooi verpakt, heeft de 'Power Steam' magnetron ook een fraaie look meegekregen.

De 'Power Steam' magnetron is verkrijgbaar in wit (M 187 DN) of in zilvergrijs (M 187 DN-S) en de adviesverkoopprijs bedraagt respectievelijk ¤ 139,- en ¤ 149,- inclusief B.T.W. en exclusief verwijderingsbijdrage.
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-lCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung Electronics actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.