Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 20/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Automobilist rijdt fietsers aan en gaat er vandoor

BREDA: Twee 20 jarige vrouwen zijn vannacht rond 04.00 uur op de Haagdijk door een nog onbekend gebleven donkere auto aangereden. De bestuurder reed met hoge snelheid door en liet een van de twee dames gewond achter. Ook de beide fietsen werden zwaar beschadigd. Een van de twee fietsers liep een hoofdwond en een flinke bult op aan haar hoofd.

Volgens de beide vrouwen, afkomstig uit Breda en Oude Tongen, reden ze achter elkaar over de Haagdijk richting Haagweg toen een auto met hoge snelheid hen tegemoet kwam gereden. De Bredase die voorop reed vertrouwde de hoge snelheid en het gedrag van de bestuurder niet en probeerde nog tijdig van haar fiets te springen en de stoep op te rijden, maar de voorkant van de auto ramde de achterkant van haar fiets. De achter haar rijdende vriendin uit Oude Tongen, die de auto kennelijk te laat had opgemerkt, werd door de auto geraakt. Haar fiets brak door de klap van de aanrijding in tweeën en ze kwam tenval. Hierbij liep ze een hoofdwond en een bult op haar voorhoofd op. De dames wisten de politie alleen maar te vertellen, dat het om een donker kleurige auto ging die vanaf de Haagdijk linksaf de Nieuwe Prinsenkade is opgereden. De politie is er vrijwel zeker van dat de donkere auto aan de voorzijde beschadigd moet zijn. De gewonde vrouw uit Oude Tongen zal zich vandaag zonodig onder dokters behandeling stellen.

---

Vrouw van tasje beroofd

BREDA: Gisteravond rond 22.30 uur is bij de uitgang van het stadspark Valkenberg aan de zijde van de J.F. Kennedylaan een 26 jarige Bredase vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw liep samen met haar vriendin richting uitgang van het park toen een hard lopende man in het voorbijgaan de tas van haar schouder rukte. Volgens het slachtoffer gaat het om een donker gekleurde man van ongeveer 40 tot 45 jaar in een opvallende rode houthakkersblouse en donkere baseball pet. Het slachtoffer raakte niet gewond en mist buiten haar handtas enkele persoonlijke bescheiden, zoals een bankpas.

---

Breekijzer als passagier maakt verdacht

BREDA: Een 21 jarige bestuurder van een scooter reed vannacht rond 02.30 uur niet met een passagier op zijn scooter, maar met een breekijzer. De politie had de man op de Terheijdensweg tussen autos zien scharrelen, maar dat had ook de scooter bestuurder gezien. Hij probeerde zo onopvallend mogelijk er vandoor te gaan, maar midden in de nacht tussen geparkeerde autos met een breekijzer was voor de politie nu eenmaal niet een gewone zaak. Volgens de man had hij het breekzijer te leen van een vriend, maar wat hij daar dan op dit tijdstip mee moest, kon hij ook niet verklaren. Bij controle van de scooter bleek in de helmbak geen helm te zitten, maar een aantal CDs en een stereo radio-cd-speler. Geleend van een onbekende, was de reactie van de Bredanaar. Dit antwoord klonk de politie als muziek in de oren. De man was hiermee voldoende verdacht om te worden aangehouden. De verdachte zit in een politiecel. De politie zoekt uit waar de autoradio is gestolen.

---

Vrouw steelt beitelset voor haar 9 jarig zoontje

BREDA: Een 38 jarige Bredase vrouw is gisteren aangehouden voor winkeldiefstal bij een zak gevestigd op de Steenakker te Breda. De vrouw werd door een beveiligingsbeamte betrapt bij diefstal van een beitelset t.w.v 54 Euro. Volgens de vrouw had ze de set gestolen voor haar 9 jarig zoontje. De vrouw is aangehouden en kreeg een proces-verbaal.