Ingezonden persbericht

De Mortel 20 september 2002

Aan De redaktie

Betreft: cursus ontwerp natuurtuin

Geachte Redaktie,

Hierbij ontvangt u informatie over een cursus die begin januari op ons centrum gegeven wordt. U zou ons een groot plezier doen als u aan deze cursus in uw medium aandacht zou willen besteden Mocht u nog vragen e.d. hebben, al dan niet over deze cursus, horen wij dat graag. Als u het prettig vindt regelmatig wat wetenswaardigheden te ontvangen op het gebied van geneeskracht van planten, dan kunt u zich via onze website www.DeSprenk.nl opgeven voor onze nieuwsbrief.

Alvast bij voorbaat dank

Kruidencentrum "De Sprenk"

Max Niessen

Cursus: Ontwerp natuurtuin
"natuurontwikkeling in je eigen tuin"
Midden in de ruim 2 ha grote Kruiden- en Natuurtuin "De Sprenk", biedt Kruidencentrum "De Sprenk" u een unieke mogelijkheid kennis te vergaren op het gebied van het ontwerpen en aanleggen van een natuurtuin. In de "Officina", de harmonieuze lesruimte, vindt de theoretische informatieoverdracht plaats. Vervolgens wordt de opgedane kennis getoetst en verdiept in de tuinen van "De Sprenk". In deze cursus leert u in een gestructureerd stappenplan een tuin ontwerpen die voldoet aan uw verwachtingen en behoeften. Maar waarbij ook gebruik gemaakt wordt van natuur vriendelijke materialen. U leert de natuur behulpzaam te laten zijn bij het onderhoud, en waarbij uw tuin een thuis biedt aan veel inlandse planten en dieren.

De cursus wordt gegeven door Max Niessen.
Max is ecoloog, en doordat hij gedurende ruim 25 jaar actief is geweest in allerlei milieu bewegingen, is hij er van overtuigd geraakt dat alles om ons heen een onderlinge relatie met elkaar heeft. Dat is dan ook het centrale thema van de cursus.

De cursus bestaat uit vijf zaterdagen en wordt afgesloten met een presentatie van het ontwerp van uw tuin.

Tijdens de cursus komen o.a. de volgende zaken aan bod Wat is een natuurtuin
Hoe beleef je een tuin
De onderdelen van een tuin
Een aantal biologische processen
Gras en border
Water in de tuin
Bomen en stenen
Keuze van materialen en planten
Dieren in de tuin

De cursus start op 11 januari 2003 en wordt gegeven op 5 zaterdagen, van 10.00 tot 17.00 uur De kosten zijn ¤ 225,- inclusief cursus materiaal, koffie en thee en 5x een heerlijke uitgebreide Brabantse koffietafel

Daarnaast hebben wij komende periode weer drie themadagen. Dit zijn informatieve en ontspannende dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur over een bepaald thema. De kosten bedragen 50 euro incl. cursusmateriaal en een heerlijke brabantse koffietafel.

28-9-2002 Maak je eigen wijn en likeur van de planten uit je tuin

5-10-2002 Verantwoord en veilig werken met de kettingzaag

12-10-2002 Aanleg van natuurlijke vijvers en het biotoop er omheen.

Voor meer informatie, bel ons even of kijk op onze website www.DeSprenk.nl

Aanmelding en informatie
Kruidencentrum "De Sprenk"
Lijsterlaan 28
5425 XZ De Mortel
tel:(0492)317105
www.DeSprenk.nl e-mail info@DeSprenk.nl