Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 20 september 2002
Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
02-763096
Almelo kruising Sluitersveldssingel / Vriezenveenseweg
Donderdag 19 september 20.05 uur
Een 20-jarige bromscooter uit Almelo reed over de Vriezenveenseweg en wilde op genoemde kruising rechtdoor. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een 28-jarige automobiliste uit Sibculo tegemoet. Deze automobiliste wilde links af slaan, de Sluitersveldssingel in. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de bromscooter. Er volgde een aanrijding waarbij de bromscooter letsel opliep aan zijn benen. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Twenteborg.


Rijden onder invloed
02-073130
Almelo Henriette Roland Holstlaan
Vrijdag 20 september 01.15 uur
Werd een snorfietser gesignaleerd die de hele breedte van het fietspad nodig had. Toen de politie hem wilde controleren probeerde hij er tussenuit te knijpen en wilde hij een brandgang inrijden. Dit mislukte waarna hij in de struiken terechtkwam. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,69 o/oo. Van de verdachte, een 36-jarige Almeloër, werd het rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-073045
Almelo Hospitaalweg
Donderdag 19 september 17.25 uur
Op genoemde weg viel het slingerende rijgedrag van een 42-jarige automobiliste uit Almelo op. Bij controle werd medicijngebruik geconstateerd, welke de rijvaardigheid beïnvloeden. De automobiliste is daarop aangehouden en er is haar een bloedproef afgenomen. Ze heeft een rijverbod van enkele uren gekregen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.


Snelkraak supermarkt
02-763161
Rijssen Watermolen
Vrijdag 20 september 02.00 uur
Nadat de ruit van de toegangsdeur was vernield werd toegang verkregen tot een supermarkt. Weggenomen werden een ruime hoeveelheid rookwaren.

Midden- en Noordoost-Twente:

Doorrijden na aanrijding met letsel + getuigenoproep
02-763027
Oldenzaal Molenstraat
Donderdag 19 september 15.15 uur
Een 84-jarige man uit Oldenzaal reed op zijn fiets over genoemde straat. Voor hem fietste zijn vrouw. Getuigen zagen dat het tweetal werd ingehaald door een witte bedrijfsauto, een autoambulance bestaande uit een cabine met laadbak. Daarbij werd de man geraakt, waardoor hij kwam te vallen. De onbekend gebleven automobilist reed door, mogelijk heeft hij de aanrijding niet gemerkt. De fietser raakte gewond en is met een gebroken heup in het ziekenhuis opgenomen. De politie roept de automobilist danwel eventuele getuigen op om de identiteit van de automobilist te kunnen achterhalen.


Aanhouding wegens vernieling
02-763150
Oldenzaal Waagstraat
Vrijdag 20 september 10.40 uur
Op genoemde locatie werd een vechtpartij gemeld. De politie zag een groepje mensen die een op de grond liggende persoon in bedwang hielden. Omstanders verklaarden dat hij in een horecapand de rekening niet wenste te betalen en daarna een ruit had vernield. De verdachte, een 34-jarige Oldenzaler, werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Daar bleek zijn voet gewond, vermoedelijk als gevolg van het intrappen van de ruit. De verdachte moest voor behandeling naar de poli en is daarna ingesloten.


Autokrakers actief in Borne
02-762929
Borne Meidoornhof / Akker
Nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september
In genoemde nacht werden drie auto's opengebroken, waarvan aangifte werd gedaan. Tweemaal aan de Meidoornhof en eenmaal aan de Akker. Uit alle drie voertuigen werden diverse hand- en elektrische gereedschappen weggenomen nadat de ruit was geforceerd.


Woninginbraak
02-763141
Borne Verzetsplein
donderdagavond 19 september
Vermoedelijk met een hulpmiddel werd via een slaapkamerraam toegang verschaft tot de woning. Weggenomen werd de gehele collectie Swarovski kristal. De totale waarde is nog onbekend.


Aanhoudingen na tanken zonder betalen
02-763038
Hengelo Platinastraat
Donderdag 19 september 15.45 uur
Bij een tankstation aan genoemde locatie had een automobilist getankt voor een bedrag van ¤ 30 en was weggereden zonder te betalen. Een beveiligingsbeambte zag de bedoelde auto rijden en volgde deze, waarop de politie de twee inzittenden kon aanhouden. Het betreffen twee mannen van 27 en 31-jaar van Engelse komaf, waarvan een in Duitsland woonachtig is. Beide verdachten zijn voor verhoor ingesloten.


Aanhouding wegens belediging
02-073094
Hengelo Deldenerstraat
Donderdag 19 september 20.40 uur
Terwijl een politieman een bekeuring uitschrijft wordt hij gepasseerd door een auto, van waaruit hij door een inzittende, die uit het portierraam hangt wordt uitgescholden. Deze persoon, een 18-jarige Hengeloër is door hem aangehouden ter zake belediging. Proces-verbaal wordt opgemaakt.